Uluslararası araştırma bursları arttı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası araştırma bursları arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2024 11:35

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hayata geçirilen Uluslararası Araştırma Projeleri kapsamındaki programlardan yararlanan doktora öğrencilerine ve araştırmacılara verilen burs 30 bin TL’ye, ulaşım desteği de 15 bin TL’ye yükseltildi. Burs başvuruları 4 Mart-26 Nisan tarihleri arasında alınacak.

Haberin Devamı

YÖK, doktora öğrencileri ve araştırmacıların dünyanın seçkin üniversitelerinde uluslararası standartlarda araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla geçen yıl başlattığı Uluslararası Araştırmacı Projeleri burslarını artırdı. Uluslararası Araştırma Projeleri kapsamında Akademik Birikim Programı, Doktora Sonrası Araştırma Programı, Genç Beyinler Programı ve Uluslararası Bilim İnsanları için Yükseköğretim Kurulu Destek Programı bulunuyor. Bu programlardan yararlanan doktora öğrencileri ile araştırmacılara verilen burs miktarı 2024 yılı için aylık 30 bin TL, ulaşım desteğini de 15 bin TL olarak belirlendi. Burs başvuruları 4 Mart-26 Nisan tarihleri arasında yapılabilecek. Başvuru şartları ve diğer detaylar YÖK’ün internet adresinde yayımlandı.

Haberin Devamı

AKADEMİK BİRİKİM PROGRAMI (AKAP)
Öğretim üyelerine yurt dışı akademik izin (Sabbatical) kapsamında hazırlanan projeyle, üniversitelerden toplam 200 öğretim üyesi ücretli akademik izinli olarak araştırma yapmak üzere yurt dışına gönderiliyor.

DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA PROGRAMI (DOSAP)
DOSAP ile yükseköğretim kurumlarında görev yapan doktora eğitimini tamamlamış 100 araştırma görevlisi veya Dr. öğretim üyesi, yurt dışında yapacakları doktora sonrası akademik çalışmaları için destekleniyor.

GENÇ BEYİNLER PROGRAMI (GEP)
Genç Beyinler Programı ile alan kısıtlaması olmaksızın, üniversitelerin araştırma görevlisi kadrosunda görev yapan 100 doktora öğrencisine tez konuları hakkında, yurt dışında bir aydan üç aya kadar araştırma yapma imkânı sunuluyor.

ULUSLARARASI BİLİM İNSANLARI DESTEK PROGRAMI
YÖK, Uluslararası Bilim İnsanları Destek Programı ile dünyanın seçkin üniversitelerinden doktora öğrencileri ve araştırmacıların Türkiye’ye gelerek, uluslararası standartlarda araştırma yapmaları amaçlanıyor. Bu kapsamda yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Türk Dili, Türk Edebiyatı, Türkoloji, Türk ve Osmanlı Tarihi veya Türk Kültürü alanlarında doktora eğitiminin tez aşamasında olan 10 yabancı uyruklu öğrenci ile yine aynı alanlarda doktorasını son 2 yıl içinde tamamlamış olan 10 yabancı uyruklu araştırmacıya Türkiye’deki üniversitelerde araştırma yapma imkânı tanınıyor.

BAKMADAN GEÇME!