TUS ve STS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı

Güncelleme Tarihi:

TUS ve STS sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 17:05

TUS ve STS sonuçları ÖSYM internet sitesi üzerinden vatandaşların erişimine açıldı. İptal edilmesi beklenen TUS soruylarıyla ilgili açıklama yapan ÖSYM, 'konusu kalmayan dava hakkında karar verilmesine yer olmadığına karar verilmiştir' ifadesinde bulundu. İşte, TUS ve STS sonuçları hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

TUS ve STS Tıp Doktorluğu ilkbahar dönemi sınav sonuçları açıklandı.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ve STS Tıp Doktorluğu ilkbahar dönemi sınav sonuçları açıklandı. Bazı soruların iptal edilmesi ve iptali istenen bazı sorular yönünden ise davacının feragat etmesi nedeniyle dava hakkında karar verilmesine yer olmadığı ifade edildi. Sınavların sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sitesinde yayımlandı. Adayları sınav sonuçlarını şifreleriyle öğrenebilecekler.

Konuyla ilgili ÖSYM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“22 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen 2017-TUS İlkbahar Dönemi’ne ait bazı soruların iptali talebiyle Ankara 7’nci İdare Mahkemesi’ne açılan davada yapılan yargılamada; davaya konu Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda (İlkbahar Dönemi) yer alan Temel Bilimler Testi 9’uncu ve 33’üncü sorular ile Klinik Bilimler Testi 3, 52 ve 108’inci soruların ÖSYM Başkanlığı Yönetim Kurulu tarafından iptal edilmesi ve iptali istenen diğer sorular yönünden ise davacının feragat etmesi nedeniyle; konusu kalmayan dava hakkında karar verilmesine yer olmadığına karar verilmiştir. ÖSYM Yönetim Kurulu kararı ile iptal edilmesine karar verilen Temel Tıp Bilimleri Testindeki 9, 27 ve 33’üncü sorular ile Klinik Tıp Bilimleri Testindeki 3, 52 ve 108’inci soruların, bu sınav ile eş zamanlı uygulanan 2017-STS Tıp Doktorluğu (İlkbahar Dönemi) sınavında da yer aldığı göz önünde bulundurularak değerlendirme dışı bırakılmak suretiyle değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. 2017-TUS ve 2017- STS Tıp Doktorluğu (İlkbahar Dönemi) sınavlarının sonuçları, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!