Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesinde eğitim başladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesinde eğitim başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2022 07:00

Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) ilk öğrencileri ve eğitimci kadrosuyla 2022-2023 eğitim öğretim yılına başladı. İlk ders gününü Bakan Özer de ziyaret etti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört bir yanından başarılı öğrenciler tarafından tercih edilen ve birçok Anadolu ve Fen lisesinin yüzdelik dilimlerini geride bırakarak 0.12 yüzdelik dilimden öğrenci alan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni dönemde öğrenciler ve velilerle buluştu. İlk eğitim öğretim yılı için düzenlenen törene Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, okulun danışma ve yürütme kurulu üyeleri, Demirören Medya yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Bu yıl hazırlık sınıfında okuyacak öğrenciler, ana dili İngilizce olan öğretmenleriyle yabancı dil derslerine ilk gün itibarıyla başladı. Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk gününde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de bir ziyaret gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesinde eğitim başladı

Bakan Özer, ziyaretinde Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören’e teşekkür etti.

BAKAN ÖZER: MESLEKİ EĞİTİMDE YENİ EVRE

Okulun ilk öğrencileriyle bir araya gelen Bakan Özer, şunları söyledi: “Gerçekten medya alanında duayen isimlerin yetiştirileceği bir meslek lisesini eğitim sistemine kavuşturmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Demirören Medya’nın çok değerli temsilcilerine, Yıldırım Bey’e, Meltem Hanım’a çok teşekkür ederim. Nuran Hanım’a (Çakmakçı) özellikle çok teşekkür ederim. Bu süreçlerde çok büyük emeği oldu. Öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimle yeni bir evreye girdi. Artık sektörün tüm temsilcileriyle birlikte eğitim dizayn ediliyor. Sektör temsilcileri mezunların gelmesini beklemiyor, eğitimin tüm süreçlerinde aktif olarak yer alıyor. İşte bu okul da bunun bir örneği. Medyanın güçlü temsilcileriyle eğitimi birlikte planlıyoruz. Müfredatı birlikte güncelliyoruz.”

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesinde eğitim başladı

Lisede ilk ders zilini Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, öğrencilerle birlikte çaldı.

BAKMADAN GEÇME!