TÜBİTAK’tan ‘Yetenekli Çocuk Tarım Kampı’

Güncelleme Tarihi:

TÜBİTAK’tan ‘Yetenekli Çocuk Tarım Kampı’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 15:51

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen ‘Yetenekli Çocuk Tarım Kampı’ projesinin etkinlikleri 25 Haziran’da başlayacak.

Haberin Devamı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında kabul edilen proje Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yürütücülüğünde Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi işbirliğiyle uygulanıyor.

Projeyle Düzce’deki ortaokul öğrencilerinin modern uygulamalar ve yenilikçi yöntemler ile yapılan besicilik, sütçülük, seracılık, organik tarım, arıcılık ve balıkçılık işletmelerindeki faaliyetleri yerinde gözlemleyerek doğayı ve tarımı seven bilinçli bireyler olmaları hedefleniyor. Ayrıca Bilim ve Sanat Merkezindeki (BİLSEM) özel yetenekli öğrenciler ile Yığılca ilçesinde dezavantajlı bölgede okuyan ortaokul 6’ncı sınıf düzeyindeki öğrencilerin etkinliklerle doğada eğitim görerek kaynaşmaları, birlikte hareket edebilme eğitiminin ve kültürünün verilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Projede uygulama alanlarında konusunda uzman eğitmenler tarafından yapılacak bilimsel, kültürel, tarihi, sosyal ve sanatsal etkinlikler için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürü Harun Kabaoğlu, İl Müdür Yardımcısı Necdet Çiçek, KTV Şube Müdürü Burcu Şener, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Apaydın ve proje ekibinin katılımıyla etkinlikler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Projenin görünürlük ve tanınırlık çalışmalarına başlanarak projeye ait sosyal ağ Twitter üzerinden #YetenekliÇocukTarımKampı Hashtag’ı ve https://yeteneklicocuktarimkampi.weebly.com web sitesi kuruldu. Etkinlikler hakkında bilgilerin yer aldığı web sitesi aracılığıyla etkinliklere katılmak isteyen öğrenciler 22 Haziran’a kadar başvuru yapabilecek.

Proje etkinlikleri 25-29 Haziran tarihlerinde arasında düzenlenecek. Tarım Kampı döneminde katılan 25 öğrenciye, tarımsal bilgiler, uygulama alanlarında eğlenceli etkinliklerle öğretilecek ve katılım belgeleri verilecek.

BAKMADAN GEÇME!