Tevcih ne demek, ne anlama gelir? Tevcih etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Tevcih ne demek, ne anlama gelir Tevcih etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 17:31

Günlük hayatta pek fazla kullanılmasa da dilimize yerleşmiş olan birçok farklı sözcük bulunmaktadır. Bu sözcüklerin kimisi Türkçe kökenli olurken kimisi de yabancı kökenlidir. Yabancı kökenli olup dilimizde kullanılan kelimelere tevcih kelimesini örnek verebiliriz. Tevcih ne demek? Ne anlama gelir? Tevcih etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Tevcih sözcüğü hakkında bilgileri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Tevcih, her ne kadar dilimize yerleşmiş olan bir sözcük olsa da aslında yabancı kökenlidir. Yani bu kelime başka bir dilden dilimize geçmiş ve kabul görerek kullanılmaya başlanmıştır. Tevcih kelimesi, dilimizde yer alan birçok kelime gibi Arapça kökenlidir.

 Tevcih Ne Demek? Ne Anlama Gelir?

 Tevcih, Arapçadan gelen bir kelimedir. Günümüzde yaygın olarak kullanılmasa da geçmiş zamanda sık kullanılan kelimelerden biridir. Tevcih kelimesi birkaç farklı anlama gelmektedir. Bu anlamlardan ilki yöneltmedir. Diğer bir anlamı da aşama demektir. Ayrıca tevcih kelimesi makam ve mevki anlamlarına da gelmektedir. Terfi etmek de yine tevcihin anlamları arasındadır.

 Tevcih Etmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Dilimizde bulunan ister Türkçe kökenli olsun ister yabancı kökenli olsun bütün kelimelerin anlamalarına Türk Dil Kurumu sözlüğünden ulaşmak mümkündür. En sade ve açık anlamı sunan TDK sözlüğünde tevcih kelimesi de açıklanmaktadır. Tevcih ya da tevcih etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı makam ve mevki vermek, terfi ettirmek demektir. Ayrıca yöneltmek ve aşamalar da yine anlamaları arasındadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!