TEOG 2. dönem sınav sınavları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

TEOG 2. dönem sınav sınavları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 09:58

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş için MEB tarafından düzenlenen TEOG sınavları için geri sayım başladı. 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG 2. dönem sınavları ile ilgili ayrıntıları sizler için derledik. İşte TEOG sınav takvimi ve merak edilenler..

Haberin Devamı

TEOG 2. dönem sınavları için geri sayım başladı. 27 - 28 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG sınavlarının ardından 29 Nisan'da okullar tatil olacak mı sorusunun cevabı merak ediliyor. TEOG sınavları ile ilgili ayrıntılar haberimizde.

29 NİSAN TATİL OLACAK MI?

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarına sayılı günler kala öğrenciler “Cuma günü tatil olacak mı?” sorusunu gündeme getirdi. TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan’da yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, şu an için 29 Nisan Cuma tatil değil. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduğu okullarda o günlerde ders işlenmeyecek.

SINAV SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

*Ortak sınavlara katılacak olan öğrencilerin puanı tek puan türünde hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

*Her soru eşit ağırlığa sahip olacaktır.

*Her test için doğru cevap sayıları esas alınarak ham puanlar hesaplanacaktır.

*Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecektir.

*Dönem puanı hesaplamasında kullanılacak olan sınav puanı; [(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü ile hesaplanacaktır.

*8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır.

*Soru iptali olması durumunda ilgili soru o ders sınavına katılan bütün öğrenciler için doğru kabul edilerek değerlendirilecektir.

YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

Haberin Devamı

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN NASIL HESAPLANIR?

Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!