Temdit ne demek, ne anlama gelir? Temdit etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Temdit ne demek, ne anlama gelir Temdit etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 17:27

Artık günlük yaşamda pek fazla kullanılmayan ancak Türkçede yer alan günümüzde birçok değişik sözcük bulunur. Bu kelimeler içerisinde temdit merak edilen sözcükler içerisinde yer alır. Peki temdit ne demek, ne anlama gelir? Temdit etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı üzerine öne çıkan bilgileri derledik.

Haberin Devamı

Eski dönem kelimelerden biri olması ile beraber, temdit sözcüğü günümüzde tercih edilmeyen kelimeler içerisinde gelir. Aynı zamanda Arapça kökenli olarak Türkçeye yerleşmiş kelimeler arasında yer alır. Bu yönüyle farklı eserlerde ve kaynaklarda karşılaşıldığı için anlamı merak edilmektedir.

 Temdit Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Temdit kelimesi Türkçe üzerinden taşmış olduğu anlam kapsamında öne çıkar ve değerlendirilir.

 - Uzatma

 - Sürdürme

 Böylesi anlamları üzerinde öne çıkması ile beraber cümle içerisinde kullanılır. Özellikle bu eş anlamlı karşılıkları Türkçede daha fazla öne çıkar ve değerlendirilir. Yine de farklı kaynaklarda karşı karşıya kalındığı vakit bu şekilde cümleler daha iyi idrak edebilir.

 Temdit Etmek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

Haberin Devamı

 Temdit kelimesi aynı zamanda temdit etmek kelime grubu üzerinden Türk Dil Kurumu kapsamında karşılık buluyor.

 - Uzatmak

 - Sürdürmek

 Hemen hemen aynı şekilde ele alınmış ifadeleri ile beraber bu sözcük grubu kullanılır. Yine de eski dönemlerde daha fazla kullanılmış ve günümüzde geçerli olmayan sözcükler içerisinde yer alıyor. Tabii günlük hayatta kullanılmasa bile buna rağmen hala geçerliliğini koruyan bir sözcük olduğunu ifade etmek mümkün.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!