Tekin: Eğitime 86 milyondan katkı bekliyorum

Güncelleme Tarihi:

Tekin: Eğitime 86 milyondan katkı bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2023 13:44

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Eğitim, 86 milyonun tamamını ilgilendiriyor. Herkesin bir kanaati, fikri var. 86 milyonun tamamının katkı vermesini bekliyorum. Herkes kendi üzerine düşeni yapsın, eğitimle ilgili arzu ettiğimiz düzeye çıkabilelim" dedi.

Haberin Devamı

Yusuf Tekin, Kırıkkale Valiliği'ni ziyaret ederek, Vali Mehmet Makas başkanlığındaki İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Tekin, toplantının ardından yaptığı açıklamada, "İl il geziyoruz. İllerimizde iki şey yapıyoruz. Valilerimizle, Milli Eğitim Müdürleriyle ve çalışan ekibimizle ilin mevcut durumunu masaya yatırıyoruz. Bir de öğretmen arkadaşlarımızla sohbet edip, olayın diğer boyutuyla ilgili bilgi edinmeye çalışıyoruz. Saha hakkında bilgilerimizi tazelemeye çalışıyoruz" diye konuştu. Tekin, toplantıda devam eden yatırımları, eğitim öğretim açısından gelişmeleri, öğretmen ihtiyacını ve eğitim öğretimin niteliğini arttırmak için alınabilecek tedbirlerin görüşüldüğünü belirterek şunları söyledi:

AÇIK LİSELER İÇİN TEDBİR ALANLARA TEŞEKKÜR EDERİM
"Bu anlamda sorunlarımızı minimize etme çabası sarf eden yöneticileri tebrik ediyorum. Eğitim öğretime katkılarının devam etmesini temenni ediyorum. Kırıkkale'yle ilgili genel anlamda ihtiyaçları dinledik. Eğitim öğretim dönemi zaten sağlıklı bir şekilde başlamış, daha da konforlu bir hale getirmek için alabileceğimiz tedbirlerin notlarını aldık. Açık liselere geçişle ilgili süreçte rakamlar üzerine konuştuk. O konuda tedbir alanlara teşekkür ediyorum. Eğitim, 86 milyonun tamamını ilgilendiriyor. Herkesin bir kanaati, fikri var. 86 milyonun tamamının katkı vermesini bekliyorum. Herkes kendi üzerine düşeni yapsın, eğitimle ilgili arzu ettiğimiz düzeye çıkabilelim.”

Haberin Devamı

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Bakan Tekin, Kırıkkale ziyaretinde  '81 İl 81 Kızılay Anaokulu' projesinde hayata geçirilen Hacı Hacer Mıstaçoğlu Kızılay Anaokulu'nun açılış törenine katıldı. Anaokulu bağışçılarına teşekkür eden Bakan Tekin şunları söyledi: "Türk devlet geleneğinde eğitim kundakta başlıyor. Doğan çocuk ata binme yetileri gelişsin diye bacaklarının arasına bir cisim konarak vücut yapılarının ona göre gelişmesi sağlanır. Bizim ailelerimizin, eğitime vereceği katkı çok önemli. Türkiye Yüzyılı, kundaktaki çocuğun eğitiminden başlıyor. Biz okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz.”

Haberin Devamı

5 YAŞ GRUBUNDA OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 94
Okul öncesi eğitimde Türkiye, birçok dünya ülkesine örnek gösterilebilecek durumda. Sadece okul öncesi eğitimde,  40 bin civarında derslik ve yaklaşık 1,5 milyon öğrencimiz var. Ciddi bir rakam. 5 yaş grubu itibariyle okullaşma oranı yüzde 94. Bu da çok ciddi bir rakam. Eğitim, maarif davası sadece Millî Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı bir şey değil. Hayırseverlerimizi, söyleyecek sözü olan entelektüellerimizi, aydınlarımızı, ailelerimizi, velilerimizi, herkesi bu yükü birlikte kaldırmaya davet ediyorum.”

'İNSANA YAPILAN YATIRIM NESİLDEN NESLE DEVAM EDER'
Açılışa katılan Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, "İnşaat yaparsınız ömrü 40-50 yıldır. Ama insana yapılan yatırım, nesilden nesle ebediyen var olmaya devam eder. Onun için ecdadımız, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diye bir ilke koydu" dedi. Bugüne kadar 60 tane Kızılay anaokulunun faaliyete başladığını aktaran Yıldırım, "Amaç, 81 ilde bu okulları tamamlamak. 6 tane de açılışa hazır hale gelen var. Bu tamamen bir sosyal sorumluluk projesi. Burada kamu kaynağı kullanılmıyor; ama yapılan iş kamuya, millete hizmet amacı taşıyor. Bu okulun açılmasıyla birlikte yaklaşık 10 bin yavrumuz bu anaokullarında okul öncesi eğitim almaya devam ediyor. Okul öncesinde 5 yaşta yüzde 100'e yaklaştık. 4 yaşta yüzde 45-50 hatta 3 yaşta da başlıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Tekin ve Binali Yıldırım, anaokulu içerisindeki sınıfları gezerek çocuklara hediye verdi. Daha sonrasında anaokulu bahçesinde fidan dikildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!