Son kütüphaneye eski bakanın adı verildi

Güncelleme Tarihi:

Son kütüphaneye eski bakanın adı verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2023 14:04

Okullarda açılan ve kültür sanat yaşamında yer alan kişilerin isimlerinin verildiği kütüphanelerden sonuncusu İstanbul Kandilli Kız Anadolu Lisesi’nde Prof. Dr. Nabi Avcı Kütüphanesi adıyla açıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, açılışta yaptığı konuşmada Türkiye genelinde okullardaki kitap sayısının 118 milyon 40’a ulaştığını açıkladı.

Haberin Devamı

Konuşmasında Türkiye’de kütüphanesiz okul kalmadığını belirten Özer, şunları söyledi:

KÜTÜPHANELER ÇOK KIYMETLİ
“Sayın bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı, Millî Eğitim Bakanlığı döneminde bu ülkeye çok önemli katkılar sağladı. Avcı, COVİD sürecinde kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformunun kurucusu ve güçlendiricisi. Onun geçmişteki emekleri olmasaydı bugün geçirdiğimiz süreçleri kolay bir şekilde atlatmamız mümkün olmayacaktı. Ayrıca bizim için kütüphaneler çok kıymetli. Bakanlık olarak geriye baktığımızda yapmış olduğumuz en güzel şeylerden bir tanesi tüm okullara kütüphane yapmaktı. Geçtiğimiz yıl 3 ay gibi kısa bir sürede 16 bin 361 tane kütüphane yaptık. Bunun sonucunda eğitim sistemimizde kütüphanesiz okul kalmadı. Aynı zamanda okullarımızdaki kitap ve dijital içerik sayısını da ciddi bir şekilde artırdık. Türkiye genelinde okullarda kitap sayısı 28 milyondu. Şu an 118 milyon 40 bin kitap var. Kitaplar artık çocukların okullarında hazır ve onları bekliyor.”

Son kütüphaneye eski bakanın adı verildi
TARİHE GEÇECEK BİR HAMLE
Programa Bakan Özer’in yanı sıra, eski Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı. Adının verildiği kütüphanenin açılmasını heyecanla beklediğini dile getiren Prof. Dr. Avcı, “Kürsü konuşmalarına aşinayım ama bugün garip bir şekilde çok heyecanlandım. Bakanımız kütüphaneye adımın verileceği haberini verirken kütüphanede ayda bir öğrencilerle bir araya gelip sohbet edeceğimi söyledi. Önümüzdeki dönemde öğrencilerle birlikte güzel sohbetler ve toplantılar yapacağız. Kütüphaneler gerçekten önemli o yüzden bakanımızın bu seferberliği tarihe geçecek bir hamle oldu” dedi.

BAKMADAN GEÇME!