‘Sıfır Atıkla Sanat’ yarışması

Güncelleme Tarihi:

‘Sıfır Atıkla Sanat’ yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2024 13:49

Millî Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından öğrencilerde çevresel farkındalık ve sıfır atık bilinci oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Sıfır Atıkla Sanat Yarışması'na başvurular 18 Mart’ta sona erecek.

Haberin Devamı

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Eskişehir Millî Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde düzenlenen Sıfır Atıkla Sanat Yarışması’nda, öğrencilerden hayal gücü ve tasarım kabiliyetlerini harmanlayıp atıklardan geri dönüştürülmüş yeni ve özgün eserler ortaya çıkarmaları isteniyor.

TASARIMLAR YARIŞACAK
Öğrencilerde çevresel farkındalık ile sıfır atık bilinci oluşturmayı ve atık üretimini asgari seviyeye indirmeyi hedefleyen yarışmada eserler, Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenecek. Yapılacak değerlendirmede tasarım fikri, özgünlük, eserde bütünlük, teknik ve sanatsal yeterlilik kriterleri göz önünde bulundurulacak.

ŞARTNAME YAYINLANDI
Son başvuru tarihi 18 Mart olan yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler yarışmanın şartnamesine Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün resmi internet adresi  üzerinde yer alan "Mesleğim Hayatım" portalından ulaşabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!