Şemdinli’deki öğrencinin TEOG başarısına destek

Güncelleme Tarihi:

Şemdinli’deki öğrencinin TEOG başarısına destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2016 09:31

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Şemdinli'de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Sidem Gül'ü ve ailesini kabul etti Şemdinli'de iki defa yakılan okulda bütün zorluklara rağmen eğitimini sürdürerek başarılı olan Gül'ü tebrik eden Ramazanoğlu, "Zoru değil en zoru başardın" dedi.

Haberin Devamı

Gül'e başarılarının devamını dileyen Bakan Ramazanoğlu, bundan sonraki tahsil hayatında da Sidem'in destekçisi olacaklarını söyledi. Aileyi başarılı bir evlat yetiştirdiği için tebrik eden Ramazanoğlu, ailenin "başarmak için ayrıcalıklı olmak gerekmiyor, en zor şartların içerisinden de başarabiliyorsunuz" mesajı verdiğini dile getirdi. Ramazanoğlu, Gül'ün iyi bir doktor ve akademisyen olacağına inandığını belirtti.

"Bu başarılara imza atmak imkansız değil

Sidem Gül ise böyle bir başarıya imza attığı için çok gururlu olduğunu belirterek, "Çok mutluyum çünkü arkadaşlarıma ve benden küçük herkese örnek olduğumu düşünüyorum. Böyle bir başarının ne kadar zor şartlar altında olsak da imkansız olmadığını, böyle bir başarı elde edilebileceğini göstermek benim için onur verici bir durum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bir ay boyunca okula gidemediğini, olumsuz şartlardan dolayı eğitiminin aksadığını dile getiren Gül, öğretmenlerinin kendisine çok destek olduğunu ifade etti Gül, "Benim hayalim doktor olmak. Bunu daha da yükseğe taşıyıp tıp alanında profesör olmak istiyorum. Arkadaşlarıma sesleniyorum, gerçekten bu başarılara imza atmak imkansız değil" dedi.

"Tüm Türkiye'ye ve dünyaya hizmet etsin”

Okuma yazmasının olmadığını ifade eden anne Narin Gül, çocuklarını bu yaşa kadar getirdiklerini, bundan sonra da devlete emanet etmek istediklerini söyledi. Baba Nazım Gül ise, kızının doktor olarak Hakkari'ye değil tüm Türkiye'ye ve dünyaya hizmet etmesini istediğini dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!