'Sanata Engel Yok' sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sanata Engel Yok sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 13:18

Özel eğitimli çocukların eserlerinin sergilendiği “Sanata Engel Yok” sergisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açıldı. Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde gösterilen sergi, 11 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Haberin Devamı

Özel eğitimli çocukların eserlerinin sergilendiği “Sanata Engel Yok: En Özel Öğrenciler Eserler ve Etkinlikler” sergisi3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açıldı. Serginin açılışına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şerafettin Turan, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Sanata Engel Yok sergisi açıldı

Öğrencilerle birlikte sergiyi gezen MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, özel bir günde, özel bir mekanda, özel bir sergiyle bir arada bulunmaktan memnunluk duyduğunu söyleyerek,  eserleri yapan çocuklara ve onlara emek veren öğretmenlere teşekkür etti. Tekin, "Sergiyi içeri girdiğim andan itibaren hayranlıkla karşıladım. Sanatçıların sergisi deseydiniz inanın şaşırmazdık. O kadar güzel bir ortam. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu tür özel etkinlikler yapıyoruz ama çocukların bu eserlerinin kamuya açık olarak sergilenmesi ne kadar başarılı olduklarını gösteriyor. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. İnsanların engellerinin sadece bir alandaki yetilerini sınırlandırdığını, bunun diğer yetilere herhangi bir sıkıntı çıkarmayacağını belirten Tekin, "Temel düşüncemiz engelli değil, özel çocuklarımız. Her çocuğumuzun, her bireyimizin farklı alanlarda çok farklı yetileri ve yetenekleri var. Engeller, yeteneklerin ortaya çıkmasını engelleyemez. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü de çocuklarımızın diğer yeteneklerinin ortaya çıkmasının engellenemeyeceğini bize bir kez daha hatırlatıyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanata Engel Yok sergisi açıldı

Sanata Engel Yok sergisi açıldı

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN ESER

Haberin Devamı

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, yaptığı konuşmada Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak şunları söyledi: “Biz bu sergiyle bir farkındalık oluşturmak, arkadaşlarımızın neler yaptığını kamuoyuyla paylaşmak istedik. Engel insanların hiçbir şey yapamayıp toplumun dışında kalmaları demek değildir. İnsanların bir engeli olabilir ama bin farklılıkları, yetenekleri ve becerileriyle toplumda çok işlevsel işler görebilir. Toplumun önemli bir paydası olabilirler. Bu sergide öğrencilerimizin toplumun önemli bir paydası olması gerektiğini değil, olduğunu ispat ediyoruz, gösteriyoruz. Buradaki gördüğünüz eserler Türkiye’nin dört bir yanındaki özel öğretim kurumlarındaki arkadaşlarımızın eserleri. Usta nitelikli ellerden çıkmış gibiler hepsi. Bu sergimiz öğrencilerimizin oluşturduğu bir sergi. Bu arkadaşların çabasına destek verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum.”
Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Dr. Kemal Kahraman ise, “Dolmabahçe Sanat Galeri’miz çeşitli sergilere ev sahipliği yapıyor. Fakat görev yaptığım süre içinde bu kadar anlamlı bir sergiye ilk kez şahit oluyorum. Hazırlayanlara, katkıda bulunanlara teşekkür etmek istiyorum” diyerek serginin Türkiye’nin tüm renklerini taşıdığını belirtti.

Haberin Devamı

Sanata Engel Yok sergisi açıldı

‘HAYAL GÜCÜMÜ KULLANDIM’

Sanata Engel Yok sergisi açıldı
Esra Kansoy (Üsküdar Türkan Saylan Görme Engelliler Okulu):
“Çok uzun süre çalıştık. Çok heyecanlıydım. Heyecandan yorgunluğumu bile hissetmiyorum. Güzel bir etkinlik oldu. Konserler veriyoruz ama çok fazla değil. Okulda bir müzik odamız var, orada hep birlikte toplanıp, çalışıyoruz. İnşallah dinleyenler de beğenmiştir.“

Sanata Engel Yok sergisi açıldı
Atakan İnan (Şişli Saadet Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi )
“Hayal gücümü kullanarak yaptım bunları. Birkaç ay çalıştım bunları yapmak için. Hayal ettim, hayalimdekileri çamura yansıttım. Sonunda bu eserler meydana çıktı. Öğretmenlerim de beğendiler. Bunları sergilememiz gerektiğini söylediler. Ben de sergileyelim dedim. Diğer arkadaşlarımın yaptığı eserleri de çok beğendim.”

Haberin Devamı

Sanata Engel Yok sergisi açıldı
Hilal Coşkun (Eram Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi):
“Eserimi yapmak için emek verdim. Öğretmenlerim çok mutlu oldu. Beni çok seviyorlar, ben de onları çok seviyorum. İyi ki varlar. Böyle eserler yapmaya devam edeceğim. Buradaki insanlar da beni tebrik ettiler. Diğer arkadaşlarımın eserlerini de çok güzel buldum.”

 

Sergi, 11 Aralık'a kadar Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde görülebilecek.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!