Şampiyonlar başarı hikayelerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar başarı hikayelerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2022 16:15

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. 5 Haziran'da Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen sınava 1 milyon 31 bin 799 öğrenci katılırken, 48 farklı ilde 193 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Sınavda tek bir hata bile yapmayan öğrenciler başarılarının sırlarını anlatırken gelecek hayallerini de paylaştı.

Haberin Devamı

SINAVI KAYBETMEKTENSE BİR DAKİKA KAYBETMEYİ SEÇTİM
21 bin 823 öğrencisi bulunan ve bu yıl ortaokul kademesinde bin 688 mezun veren Bilfen Okulları’nda  şampiyonlar Ankara Çayyolu, İskenderun, Kayseri ve İstanbul’dan. Farklı illerden gelip İstanbul Çamlıca’daki kampüste buluşan birinciler kupalarını öğretmenlerinin elinden aldı.

Şampiyonlar başarı hikayelerini anlattı
Berra Özkardaş: Önceki yıllarda derslerim çok iyidi. 8’inci sınıfa geçtiğimde ilk deneme sınavım o kadar kötü geçti ki “başarılı bir hayatın sonuna geldik” diye düşündüm. 6 yanlış 1 boş aldığım sınavdan sonra kendimi toparlamam gerektiğini anladım. Hazırlık sürecinde dedemin kanser olduğunu öğrendik ve o beni çok üzdü. Deneme sınavlarında bile ellerim titreyecek kadar heyecanlı biriyim. Bu başarıyı kendime hedef koymuştum. Ailem bu konuda çok yardımcı oldu. Türkçede ilk sayfayı önce boş geçtim çok korkmuştum. Bir dakika nefes aldım çünkü sınavı kaybetmektense bir dakika kaybetmek daha mantıklıydı. Başımı kaldırıp rahat bir şekilde çözmeye başladım. Stresin başarısızlık getirmesinden korkuyordum ama o andan sonra içime bir ferahlık geldi. Galatasaray Lisesi’nde okumak istiyorum.

Haberin Devamı

İpek Ülkür: Ben ders çalışmayı çok severim. Matematik en çok çalıştığım ders oldu en sevdiğim ders olduğu için eğlenceli geçti. Sınav günü stresliydi ama soruları görünce ben bunu yaparım dedim. Şampiyonluk tarifi zor bir duygu hala şoktayım uzun süre atlatabileceğimi sanmıyorum. Robert Koleji istiyorum.

Efe Sivişoğlu: Zorlu bir hazırlık sürecinden çıktım kendi limitlerimi bilerek zorlamadan çalıştım. Hazırlık aşamasında kötü sınavlarım oldu. Çalışırken eksiklerimin üzerine gittim. Belki şampiyonlar arasında en az soru çözen benimdir ama hep kaliteli soru çözmeye odaklandım.  Günlük 4 saat akşamları çalışıyordum Sınavda Türkçe ve Din Kültürü beni çok zorladı ama sınav günü kendimi çok hazır hissettim. Sanki bir zeka patlaması yaşadım ve sınav çıkışında iyi bir şey yaptığımı anladım. Bana göre sorular geldi. Gelecekte dijital pazarlama konusunda uzmanlaşmak istediğim için İstanbul Erkek Lisesi istiyorum çünkü bu konuda çok aktif kulüpleri var. Okulu gezip hayran kaldım. Sonuçlar açıklandığında arabadaydık annem ve babam camı açıp bağırarak kutladılar.

Haberin Devamı

Çağan Öztaş: Kendime bir plan yaptım ve her gün o planı uygulamaya başladım. Zorlandığım konuların üzerine gidip, ona göre çalıştım. Sorular çok zor gelmedi şampiyonluk çok gurur verici. Ben de İstanbul Erkek Lisesi istiyorum.

Zeynep Özge Gürbüz: Hiçbir konuda eksiğim kalmadığını düşünene kadar çalıştım ve daha sonra soru çözmeye başladım. Sınavdan önce 4 Haziran akşamı saat 20:00’de fen defterimi kapattım ve artık hazırım, yeter bu kadar dedim. Sınav anında kendime ‘sen yapamıyorsan kimse yapamaz’ diyordum Denemelerde tam doğru yaptığım hiçbir sınav yoktu ama LGS’den yanlışım yok gibi geliyordu. İstanbul Erkek Lisesi’nde okumak istiyorum. Sözel sınavda süre ucu ucuna yetti. İleride doktor olmak istiyorum.

Haberin Devamı

ŞAKA YAPIYORLAR SANDIM
500 tam puan alan öğrencilerden 16’sı ise Türkiye genelinde 65 ilde 143 kampüsü olan Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden oldu. LGS birincileri elde ettikleri başarıyı şöyle anlattı:

Çınar Ertürk (Bahçeşehir Koleji Pendik Kampüsü): “Hazırlanırken iyi bir liseye yerleşmek ve daha iyi bir hayat elde edebilme düşüncesi beni motive etti. Ben geçen yaz çalışmaya başladım. Önce matematiğe çalışmaya başladım. Okulun verdiği ödevleri yaptım, etütlere katıldım. Planlı bir şekilde ilerledim. Sıkça deneme çözdüm ve bunun faydasını çok gördüm. Sınava son 2 ay kala evde kendim de deneme çözmeye başladım. Bu şekilde birçok soru tipine hakim oldum ve sınavda süreyi artırdım. İstanbul Erkek Lisesi’ni kazanmak istiyordum. Daha önce binasını da ziyaret etmiştim. Tarihi dokusu da beni çok cezbetmişti. Köklü bir okul. O geleneği, o tarihi hissediyorsun oraya gidince. Mühendis olmak istiyorum. O sebeple İstanbul Erkek Lisesi tercihlerde önceliğim. Bahçeşehir Koleji’nin Fen ve Teknoloji Lisesi’ni de düşünüyorum. Sınavdan sonra birinci olacağımı düşünmüyordum. Sabah babam söyledi 500 puan yaptığımı ilk başta inanmadım, şaka yapıyor sandım. Sonrasında ailecek havalara uçtuk. Okulda hiçbir denemede tam puan yapamamıştım o sebeple şaşırdım. Şu an inanılmaz mutlu ve heyecanlıyım. Annem sınav sonucumu duyunca mutluluktan ağladı.”

Haberin Devamı

HAZIRLIK SÜRECİNDE HOBİLERİME DE VAKİT AYIRDIM

Şampiyonlar başarı hikayelerini anlattı

Arda Doruk Yılmaz- Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Kampüsü: “Düzenli, az ve öz soru çözdüm. Eğer çok soru çözersem dikkatim dağılır diye düşündüm. Sınava rahat girdim. Öz sorudan kastım ise eksik olduğum konu ve derslere yönelmem şeklinde oldu. Özellikle paragraf sorularına ağırlık verdim. Günde ortalama 200-300 soru çözüyordum. Ama günlerim sadece derslerle de geçmiyordu hobilerime de vakit ayırıyordum. Okulda ders aralarında futbol oynayarak kafamı dağıtıyordum ve kitap okuyordum. Çalışma sürecinde beni ‘kazanamazsam ne olur’ senaryoları motive etti. Sınavı kazanmak benim için önemliydi. İlerde fizik alanında çalışan bir bilim insanı olmak istiyorum.”

Haberin Devamı

Umut Çanakoğlu- Bahçeşehir Koleji Etiler Kampüsü: “Sınava programlı çalışarak ve bolca deneme çözerek hazırlandım. İyi bir üniversiteye girebilmek için iyi bir lisede okumak gerektiğini düşündüğüm için sıkı çalıştım. Hazırlık sürecinde bazen stres atmak için yürüyüşler yapıyordum. Günde yaklaşık 5 saat ders çalışıyordum. Tam puan almak istiyordum ama yine de sonucu görünce şaşırdım, çok mutluyum. İlerde Galatasaray Lisesi ya da Robert Lisesi’ni tercih etmeyi düşünüyorum. Dahiliye doktoru olmak istiyorum.”

HAYALİ GALATASARAY

Şampiyonlar başarı hikayelerini anlattı

Bengisu Bakırdere- Oğuzkaan Koleji: Galatasaray Lisesi hayaliyle LGS sınavına hazırlandım. Kendimi motive etmek için sürekli Galatasaray Lisesi'nin videolarını izledim. O koridorlarda olmayı düşünerek ders çalıştım. Kendime hedef koyup her başladığım ve bitirdiğim kitaba tarih ekleyerek zaman planı oluşturdum. Bu süreçte babam Prof. Dr. Sezgin Bakırdere ve Annem Doç. Dr. Gülhan Bakırdere’nin büyük katkılarını ve desteklerini hap yanımda hissettim. Emin adımlarla ilerledim. Kendime zaman ayırarak yoluma devam ettim. Hatta son hafta konsere bile gittim. Arkamdaki en büyük destekçim ailem ve kardeşimdi.

MODAFEN VE ALKEV’İN BİRİNCİLERİ
Modafen Okulları öğrencilerinden Aras Asrak, LGS’de tüm sorulara yanıt vererek  500 tam puan alanlardan oldu. ALKEV Özel Ortaokulu  8. sınıf öğrencilerinden Alya Tuncel ve Ece İrem Kenar da 2022 LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

AKSARAY BİRİNCİSİNİN HAYALİ UZAY MÜHENDİSLİĞİ
Aksaray’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS)  sınavından 500 tam puan alan Piri Mehmet Paşa Ortaokulu öğrencisi İbrahim Sesci, “Hedefim, uzay mühendisi olmak. Bu hedefim doğrultusunda Orta Doğu Teknik Üniversitesinde okumak istiyorum” dedi.

ÖZELLİKLE GİTMEK İSTEDİĞİM BİR LİSE YOK
İzmit’te birinci olan Bilal Bostan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi: “Çok yoğun bir tempom olmadı. Sadece matematik dersinin üstüne düştüm. Ben dersi derste iyi dinliyordum. Günlük ortalama 100-150 soru çözüyordum. Sınava çalışırken sadece iyi bir puan elde etmeye odaklandım. Bu süreçte boş vakitlerimde kitap okudum. Sınav sonucuma bunun da katkı sağladığını düşünüyorum. İleride hangi mesleği yapacağıma ise henüz karar veremedim. Kafamda belirlediğim bir lise de yok şu an için. Sadece farklı bir şehre gitmek istemediğime eminim. Ama kesin bir şey de söyleyemem kafam karışık bunu düşünmemiştim. Gideceğim okul türünden de emin değilim. Anadolu İmam Hatip ya da Fen Lisesi olabilir diye düşünüyorum” dedi.

TÜM SORULARI DOĞRU YAPACAĞIMI SÖYLEYEREK MOTİVE ETTİM

Şampiyonlar başarı hikayelerini anlattı
Harun Harman- Kayseri Melikgazi Şehit Cennet Yiğit İmam Hatip Ortaokulu: “Sınava hazırlık sürecinde ilk başlarda çok yoğun bir çalışma tempom yoktu. Çünkü ilk başta çok yoğun bir şekilde çalışsaydım sıkılabilirdim. Çalışma tempomu zaman yaklaştıkça arttırdım. Son aylarda 200-300 soru çözmeye başladım. Bu süreçte kitap da okudum, bunu ihmal etmedim çünkü okumayı çok seviyorum. Sonucu öğrendiğimde çok garip bir duygu yaşadım. Sınavdan sonraki günlerde kodlama hatası yapmaktan çok korktuğum için sınav gününe gelene kadar ki süreç biraz sancılı geçti ama şimdi rahatladım. Sınav günü de kendime şunu söyleyerek motive ettim ‘Sınav nasıl geçecek bilmiyorsun, belki de tüm soruları yanıtlayacaksın sakin ol’ dedim. Sınav sonucu açıklanmadan önce Kayseri’de bir Anadolu lisesinde okumak istiyordum ama şimdi işler değişti tabii. İstanbul’a gelerek Galatasaray Lisesi’nde okumak istiyorum. İlerde de psikolog olmak istiyorum.”

ŞANLIURFA’NIN BİRİNCİSİ ŞANLIURFA’DA EĞİTİMİNE DEVAM EDECEK

Şampiyonlar başarı hikayelerini anlattı

Mehmet Akif Güler- Şanlıurfa Haliliye Ortaokulu:
“Sınava hazırlık sürecinde yeni nesil soruları çözmeye özen gösterdim. Sınava son 1 ay kala çalışma tempomu arttırdım ve 300-400’ün üstünde soru çözmeye başladım. Bu süreçte hobilerime çok vakit ayıramadım. Normalde bağlama çalıyordum ama sınav yaklaşınca buna da vakit ayıramadım. Bu sonucu beklemiyordum. Çünkü sözel derslerimde yanlış yapabileceğimi düşünüyordum. Şu an mutluyum tabii ki emeğimin karşılığını aldım. İyi bir puanım var ama Şanlıurfa’dan ayrılmak istemiyorum. Tercihimi Şanlıurfa’dan bir okul seçerek yapacağım. Tek başıma farklı bir şehirde yaşamak istemiyorum çünkü. Ailemin yanında kalacağım, ilerde de diş hekimi olmak istiyorum.”

GÜNDE 4-5 SAAT ÇALIŞTIM
Adana’nın Kozan ilçesinde 500 tam puan alan Lütfiye Ali Şadi Çelik Ortaokulu öğrencisi Alperen Bozkurt sınava günde 4-5 saat ders çalışarak hazırlandığını söyledi. Kozan ilçesindeki evlerinde birincilik haberini alan Alperen Bozkurt, liseyi İstanbul’da okumak istediğini söyledi. Üniversite eğitimi için yurt dışını düşündüğünü belirten Bozkurt, "Türkiye birincisi olmak güzel bir duygu, eğitimimde emeği olan herkese teşekkür ederim. Önceden çalıştıklarımın katkısını gördüm, çalışmalarımı normal olarak yaptım, sınava son 2 ay kala biraz daha fazla çalıştım. Günde 4-5 saat çalıştım. Hedeflerim arasında mühendislik var" dedi.

ANTALYA’DA 7 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptığı duyuruda ise tam puan alan öğrencilerden 7’sinin Antalya’da olduğu öğrenildi. Mecdude Başakıncı Ortaokulu öğrencisi Tolga Recep Kalaycı, Muhammed Hamdi Yazır Ortaokulu’ndan Erkam Berat Gökçe,  Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Elanur İrez, Özel Akdeniz Yükseliş Ortaokulu’ndan Ceylin Nisa Yıldırım, Özel Antalya Bilim Ortaokulu öğrencisi Hasan Dağ, Özel Antalya Akant Okulları öğrencisi Öykü Şengülen ve Özel İstek Antalya Lara Ortaokulu’ndan birinciliğe ulaştı.

KARABÜK’TE 5 ÖĞRENCİDEN 500 PUAN
Karabül İl Milli Eğitim Müdürlüğü duyurusunda 5 öğrencinin Türkiye birincisi olduğunu açıkladı.

DENİZLİ’DEN 3 ŞAMPİYON
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 öğrencinin LGS’de tam puan aldığını duyurdu. Şemikler Ortaokulu öğrencisi Elif Nehir Şapçı, Havva Süleyman Yağlıca Ortaokulu öğrencisi Mustafa Efe Şakacı ve TED Koleji öğrencisi Ege Akgün sınavda şampiyon unvanını alan öğrencilerden oldu.

BURDUR’DA TEK BİRİNCİ
Burdur İl Milli Eğitim’den gelen açıklamada ilde sadece Şehit Akif  Altay Ortaokulu öğrencisi Melih Burak Güngör’ün birinci olduğu öğrenildi.

MUĞLA’DAN 3 BİRİNCİ
Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla genelinde  11 bin 156 öğrencinin sınava girdiği bilgisini paylaşırken Özel Fethiye Ortaokulu öğrencisi Aslı Koçak, Milas Özel Özge Koleji öğrencisi Pelin Helvacı, Milas Özel İMİ Koleji öğrencisi Kuzey Göktepe’nin Türkiye birincisi olduklarını duyurdu.

ADIYAMAN’DA BİRİNCİLERE ALTIN
Adıyaman’da İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı LGS’de tam puan alan Merkez Türkiye Petrolleri Ortaokulu öğrencisi Aysima Zeynep Taştan ve Besni Özel Simya Ortaokulu öğrencisi Kadriye Beyaz Temurayak’ı makamında kabul etti. Müdür Aşçı şampiyon öğrencileri tebrik edip altın hediye etti.

ERZURUM’DA İKİ ŞAMPİYON EL ELE
Erzurum Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları’nda eğitim gören Kenan Sari ile Mustafa Çelik LGS’de tam puan almanın sevincini birlikte yaşadı. Her ikisi de başarının düzenli çalışmayla geldiğini söyledi.

AYDIN’DA 3 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI
Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Söke Kocagözoğlu Ortaokulu'ndan Hakkı Yağız Baz, Kuyucak Atatürk Ortaokulu'ndan Enes Doğan ve bir özel okulda öğrenci olan Kerem Kılcı’nın tam puan alma başarısı göstermesini sosyal medya hesabından yayınladığı mesajla kutladı. Okumuş; 'öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum' dedi.

BİRİNCİLERDEN 4’Ü MALATYA’DAN
LGS’de 4 birinci de Malatya’dan çıktı. İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir sosyal medyadan yayınladığı mesajda; “Dereceye giren öğrencilerimizi , ailelerini, öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi tebrik ederim. Başarılarının daim olmasını dilerim” dedi.

HEM LGS HEM TÜBİTAK ŞAMPİYONU
İzmir Gaziemir Uğur öğrencisi Barkın Özsoy belirten Özsoy başarısının sırrını şöyle anlattı: “Amacım her zaman nitelikli soru çözmekti. Öğretmenlerimi dikkatle dinledim, yeni nesil sorulara odaklandım ve yanlış yaptığım soruların çözümlerini araştırdım. Okulumdan her zaman destek aldım. 2020 yılında Akıllı Trafik Sistemleri Trafik Sinyalizasyonu Programı projemle TÜBİTAK Teknoloji ve Tasarım dalında Bölge birincisi ve ardında da Türkiye birincisi oldum. 2021 yılında ise TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde, akıllı ulaşım alanında Akıllı Trafik Sinyalizasyonu Kontrol Ünitesi Yapımı projemle Türkiye 3.sü ve aynı yarışmada insanlık yararına teknolojiler alanında takım olarak e-Çağrı projesiyle Türkiye birincisi oldum. Üniversitede makine mühendisliği eğitimi almak istiyorum.”

3T’DEN UZAK DURDUM
Öğretmen bir annenin ilk çocuğu olan Niğde Uğur öğrencisi Celal Emre Malı ise “LGS’de başarılı olmasının sırrının düzenli ders çalışmak, bol bol deneme sınavı çözmek ve televizyon, tablet, telefon yani 3T’den uzak durmak olduğunu söyledi. LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan alan Malı İlkokul birinci sınıftan itibaren derslerime her zaman düzenli çalıştım. Sorumluluk sahibi bir öğrenciydim. Kitap okumayı çok severim başarımda bunun da etkili olduğunu düşünüyorum. Yeni nesil sorular da okumaya yönelik olduğu için sınavda zorlanmadım. Öğretmenlerim de beni her zaman doğru yönlendirdi. Teknolojinin belli sınırlar dahilinde kullanılmasını doğru buluyorum. İlk telefonumu ailem LGS sonrası hediye etti. Televizyon ve tabletten de sınırlı zamanda ilgilendim. Sayısal derslere daha çok ilgiliyim. Hedefim İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Lisesi ya da Koç Lisesi. Üniversitede ise mühendislik eğitimi almak istiyorum” dedi.

6’NCI SINIFTAN BERİ BİR ÜST SINIFIN KONULARINA ÇALIŞIYORUM
Pandemi sürecinde krizi fırsata çevirerek LGS’de başarılı olduğunu söyleyen Şanlıurfa Uğur öğrencisi Fahri Efe İçten de “Her sabah saat 07.00de kalkıp ders çalıştım ve test çözdüm. 6’ncı sınıfta 7’nci sınıfın konularını, 7’nci sınıftayken ise 8’inci sınıf konularını çalıştım. Bu konuda okulumla birlikte babam en büyük destekçim oldu.  Deneme sınavlarında benden büyük öğrencilerden daha iyi sonuçlar çıkardığım oldu. İnsan gerçekten isterse başarabilir. Sınava hazırlanan öğrenciler azimle çalışmalı. Sayısal derslerde başarılıyım. Üniversite tıp eğitimi almak istiyorum” diye konuştu.

SATRANÇ DİSİPLİNİ ŞAMPİYONLUK GETİRDİ
Matematik öğretmeni ve satranç hakemi bir babanın oğlu olan Silivri Uğur öğrencisi Batuhan Yiğit Dönmez ise LGS’ye hazırlık sürecini şöyle anlattı: “İlkokuldan bu yana satranç oynuyorum. Bugüne kadar çok sayıda turnuvaya katıldım ve dereceler elde ettim. Satranç disiplinim nedeniyle sınava hazırlık sürecinde de sınav anında da hiçbir zaman odaklanma sorunum olmadı. Zamanı verimli kullanmanın bilincindeyim. Satrançta birkaç adım ötesini görmek her zaman önemlidir, ben bunu sınavda da başardım. Matematiğe ilgiliyim. 2022 LGS’de matematik çok zor değildi. Bu yıl LGS daha zor olsaydı bile ben yine başarılı olabilirdim.”

BİRİNCİLİĞİ AİLESİYLE KUTLADI

Şampiyonlar başarı hikayelerini anlattı
Osmaniye'de LGS’de 500 tam puan alan Remzi Özer Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Muhammet Abdullah Duzcu başarısını, annesi Selda Duzcu, babası Yusuf Duzcu ve okul Müdürü Abdullah Erdem’le kutladı.

AFYONKARAHİSAR VALİSİ LGS BİRİNCİSİNİ TEBRİK ETTİ
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı sosyal medya hesabından yayınladığı tebrik mesajında: “LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi Onur Yılmaz evladımızı canı gönülden kutluyorum. Bu gurur verici başarıda büyük emekleri olan kıymetli ailemizi ve eğitimcilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!