Ruhsatsız eğitim kurumlarına ceza uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ruhsatsız eğitim kurumlarına ceza uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2023 13:45

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ruhsat almadan izinsiz eğitim ve öğretim faaliyetinde bulunduğu tespit edilen iş yerlerinin hem kapatılacağı hem de idari para cezası verileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, her türlü eğitim ve öğretim faaliyetinin Milli Eğitim Bakanlığının iznine ve denetimine tabi olduğu halde bazı iş yerlerinin gerekli izinleri almadan eğitim öğretim faaliyeti yürüttüğü yönündeki bilgilerin bakanlığa ulaştığı belirtildi.

Ayrıca yazıda, ilgili kanunda, “uygun şekilde kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenmeyen yerleri kuran veya işletenlere brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası uygulanacağı” ve “bu yerlerin valiliklerce kapatılacağı yönünde” hüküm olduğuna yer verildi.

Söz konusu merkezler arasında eğitim merkezi, eğitim danışmanlığı, kariyer rehberliği, eğitim koçluğu, koçluk merkezi, ödev evi ve merkezi, test evi, eğitim rehberliği, öğrenci apartı, dil konuşma bozuklukları merkezi, konuşma terapisi, kekemelik tedavisi, etüt merkezi, matematik kulübü gibi yerler bulunuyor. Söz konusu merkezlerin izinsiz faaliyet yürüttüğünün tespit edilmesi halinde, ilgili kanuni düzenleme gereği bu yerleri kuran veya işletenlere idari para cezası verileceği ve bu faaliyetleri yürütmelerine hiçbir şekilde müsaade edilmeyeceği ifade edildi.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK
Bu kapsamda, milli eğitim müdürlüğü, ilgili belediye başkanlığı, defterdarlık, SGK il müdürlüğü, il özel idaresi, emniyet müdürlüğü ve mülki idare amirinin uygun gördüğü diğer kurumlardan yetkililerin katılımıyla oluşturulan izleme ve koordinasyon komisyonlarının çalışmalarına devam edeceği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!