Refüj nedir? Ne anlama gelir? TDK'ya göre refüj kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Refüj nedir Ne anlama gelir TDKya göre refüj kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 01:28

Sözcüklerin sahip olduğu anlamlar genellikle kendilerine özel olmaktadır. Tabi bazı sözcükler aynı anlamada gelebilir. Bu yüzden ne kadar çok sözcüğün anlamını bilirseniz eğer o kadar çok yarar görürsünüz. Refüj nedir? Ne anlama gelir? TDK'ya göre refüj kelimesinin sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Günlük hayatın içerisinde birçok kelime kullanmak ve duymak mümkündür. Ancak bazı kelimeleri kullanmış olsak bile anlamını bilmiyor olabiliriz. Bu kelimelerden biriside refüj kelimesi olarak bilinmektedir. Yani refüj kelimesi sıkça kullanılsa bile anlamı pek bilinmez.

 Refüj Nedir? Ne Anlama Gelir?

 Refüj, taşıtların yoğun olduğu yerlerde, yayaların rahatça karşıya geçmeleri için yolun ortasında yer alan dar kaldırımdır. Refüj olduğu için trafiğin daha güvenilir bir şekilde ilerleme şansı ortaya çıkmaktadır. Bundan dolayı refüjün anlamını bilmek oldukça önemli görülmektedir.

 TDK'ya Göre Refüj Kelimesinin Sözlük Anlamı

 TDK'ya göre refüj kelimesi orta kaldırım anlamına gelmektedir. Yani orta kaldırım ile refüj aynı anlama gelmektedir. Refüjler yaya ve taşıt refüjleri olarak farklı türlere ayrılmaktadır. Ayrıca refüjlerin olması daha güvenli bir trafik olmasına fayda sağlamaktadır. Bunun yanında refüj ile ilgili olan cümleleri inceleyerek konuyu daha iyi bir şekilde anlayabilirsiniz.

 Örnekler

Haberin Devamı

 - Yeni açılan yol üzerinde refüj çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

 - Refüjde yaşanan kazadan dolayı yolun geçici olarak kapatıldığı söylendi.

 - Refüje geldiğim zaman yerde bir cüzdan olduğunu fark ettim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!