PDR’cilerden destek çağrısı

Güncelleme Tarihi:

PDR’cilerden destek çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 11:33

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İstanbul Şubesi, 10 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği’ne tepki gösterdi. Yapılan açıklamada yönetmeliğin, Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) hizmetlerinin eğitim sistemine getirdiği tüm kazanımları kaybettirdiği belirtildi. Dernek tarafından bugün (6 Aralık) saat 18.00’de Beşiktaş’ta yapılacak basın açıklamasına da destek çağrısında bulunuldu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanarak 10 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği’ne tepkiler devam ediyor. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İstanbul Şubesi, bir açıklama yaparak yönetmelikle, Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) hizmetlerinin eğitim sistemine getirdiği tüm kazanımları kaybettirdiği belirtildi. Aynı zamanda alan dışı atamaların da önünün açıldığı savunulan açıklamada şöyle denildi:

“Yeni Yönetmeliğin yaşama geçmesiyle, yarım yüzyılı aşkın Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) hizmetlerinin eğitim sistemine getirdiği tüm kazanımlar yitirildi. Hizmetlerimizi tanımlayan yönetmelikte, ‘psikolojik danışma’ tanımı kaldı ancak ‘okul psikolojik danışman ve rehberi’ adı ortadan kaldırılarak, ‘rehberlik öğretmeni’, ‘rehberlik personeli’ genel ibareleri kullanılıyor. Böylece yıllardır karşı durduğumuz kadrolarımıza alan dışı atamalara yasal zemin yaratıldı.

Haberin Devamı

EK GÖREVLER KONULDU

Ayrıca rehberlik hizmetlerine sınav gözetmenliği, nöbet gibi ek görevler konularak mesleki kimliğin ortadan kaldırılmasının yolu açılıyor. Bu haliyle yeni yönetmelik mesleki kabul çerçevemiz dışındadır. Bu yönetmelikle okullarda yaşanıp psikolojik etki boyutları taşıyan her türlü adli ve idari olayların ortaya çıkarılması, sıklıkla yaşanan şiddet ve cinsel istismar, akran baskısı, uyuşturucu bağımlılığı, intihar eylemi gibi acil konularda okul içindeki tek psikolojik destek anlamına gelen öğrenci kişilik hizmetleri okul sisteminden silinmiş oldu. Artık anılan kadrolara formal eğitimi belirsiz atama yapılabilecek. Tüm PDR camiası birlik ve tek yürek olarak yeni yönetmeliğin uygulanmasına karşı duruyoruz.”

Açıklamada, dernek tarafından bugün (6 Aralık) saat 18.00’de Beşiktaş’ta yapılacak basın açıklamasına da destek çağrısında bulunuldu.  

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!