Özel eğitime ‘Türk İşaret Dili’ dersi

Güncelleme Tarihi:

Özel eğitime ‘Türk İşaret Dili’ dersi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 08:30

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2018-2019 eğitim yılından itibaren özel eğitim öğretmenliği programında ‘Türk İşaret Dili’ dersinin yer alacağını açıkladı.

Haberin Devamı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Selçuk’un yanıtlaması için Meclis Başkanlığı’na önerge verdi. Önergede, işitme engelli olup eğitim alan öğrenci, ders veren öğretmen ve okul sayısının yanı sıra ‘Özel eğitim öğretmenleri yetiştiren eğitim fakültelerinde öğrenci sayısı kaç?’, ‘ Kaç işaret dili eğitimi alan öğretmen adayı var?’ gibi sorular yer aldı.

90 OKULDA 4 BİN ÖĞRENCİ VAR
Bakan Selçuk yanıtta 2017-2018 eğitim yılı verisine göre, Türkiye’de (ilk ve ortaöğretim) işitme engellilere yönelik okul sayısının 90, öğrencinin 3 bin 753, öğretmenin ise bin 184 olduğunu belirterek, özetle şunlara yer verdi: “Özel Eğitim Öğretmenliği Programı’nın öğrenci sayısı 4 bin 315. Öğretmen yetiştirme lisans programları güncellenerek, 12 Nisan 2018’deki Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında kabul edildi. 2018-2019 eğitim yılından itibaren Özel Eğitim Öğretmenliği Lisans Programı’nda ‘Türk İşaret Dili’ dersi yer alıyor. Ayrıca bu program için oluşturulan seçmeli ders gruplarıyla da Zihin Yetersizliği, Otizm Spektrum Bozukluğu, Öğrenme Güçlüğü, Özel Yetenek, İşitme Yetersizliği ve Görme Yetersizliği olmak üzere dersler toplam altı alt uzmanlık alanına göre gruplandırıldı.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!