Özel eğitim okullarına spor malzemesi

Güncelleme Tarihi:

Özel eğitim okullarına spor malzemesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2022 16:02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ Özel Eğitim Okullarına Spor Malzemesi Dağıtım Töreni’nde konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, konuşmasında ‘Milli eğitim Bakanlığımıza (MEB) bağlı 81 ilde 500 özel eğitim okulunda farklı engel gruplarının özellikle kullanımına sunmak üzere üretilmiş 27 bin 259 adet spor malzemesinin yola çıkıyor’ ifadesine yer verdi. Erdoğan, engelli öğrencilerin eğitimleri ve spor faaliyetleri için yapılacak çalışmaları şu şekilde duyurdu:

‘BİNLERCE ENGELLİ ÖĞRENCİMİZİ SPORLA BULUŞTURACAĞIZ’
“Hakkari’den Edirne’ye Artvin’den Hatay’a 81 ilimizde binlerce öğrencimizi spor yapma imkanına kavuşturacağız. ‘Spor Aşkı Engel Tanımaz’ projesiyle ayrıca eğitimde fırsat eşitliğini her alanda tesis etme hedefimize de bir adım daha yaklaşmış oluyoruz. Engelli kardeşlerimizin de bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek, bizleri gururlandıracak başarılara imza atacağına inanıyorum. Engelli kardeşlerimizin de bu imkanları en iyi şekilde değerlendirerek spor başta olmak hayatın her alanında bizleri gururlandıracak başarılara imza atacaklarına inanıyoruz. Bunu Tokyo’da gördük, inşallah şimdi Paris’te de göreceğiz.

Haberin Devamı

‘DESTEK EĞİTİM ODALARININ SAYISINI ARTIRIYORUZ’
Evde bakım desteği, evde bakım yardımı, gündüz yaşam merkezleri, umut evleri gibi özgün uygulamaları hayata geçirdik. Sağlık problemi nedeniyle okula gidemeyenler için evleri ve hastaneleri birer okula dönüştürüyoruz. Ülke genelinde toplam 453 bin özel eğitim ihtiyacı olan çocuk ve gencimize eğitim veriyoruz. Özel eğitim sınıflarında öğrenim gören engelli sayısı da 77 bin 600’e çıktı. Engelli evlatlarımızdan 993’üne hastane sınıflarında, 10 bin 552’sine de evde eğitim imkânı sağlıyoruz.

Özel öğrencilerimize yönelik gerçekleştirilen bir diğer çalışma, destek eğitim odalarının sayısını artırmak ve içeriğini zenginleştirmektir. Bir süre öncesine kadar 79 adet olan destek eğitim odalarının sayısı 2022 yılı itibariyle 638’e ulaştı. 81 ilde 10 bin destek eğitim odası yapımı için çalışmalarımız sürüyor. Biz sizi yalnız bırakmayacağız, ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Yapmakta kararlıyız.”

BAKMADAN GEÇME!