ÖSYM: LYS'de yanlış hesapladık özür dileriz

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM: LYSde yanlış hesapladık özür dileriz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 01:01

ÖSYM, LYS sınavında 7 bin 84 adayın puanının yanlış hesaplandığını belirterek özür diledi. Ösym erişime açılan yeni hesaplamada başarı sıralamalarında genelde yukarı yönde bir değişiklik gerçekleştiğini açıklandı.

Haberin Devamı

ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamada LYS’de 7 bin 84 adayın puanının yeniden hesaplandığı belirtildi. Buna göre, geçen yıl yerleşen ve bu sene yeniden sınava giren adayların ek puan ve puan kesintileri hesaplamaya katılmadı. Yerleştirme puanlarıyla ilgili olarak YGS için 6 bin 751, LYS içinse 2 bin 413 adaydan yapılması gereken Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) kesintilerinin gerçekleştirilmediği, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunu 23 adaya ise ek puanlarının uygulanmadığı açıklandı. Bu adayların puanları yeniden hesaplanarak sonuçlar erişime açıldı. Açıklamada ÖSYM yetkilileri, yapılan hata için kamuoyundan özür dilerken, “Bu güncellemeler sonucunda, puan kesintisi yapılan adaylar hariç, adayların puanlarında bir değişiklik olmamasına rağmen başarı sıralamalarında genel olarak yukarı yönde bir değişiklik gerçekleşti” ifadelerine yer verildi. 1 milyon 506 bin 504 adayın girmeye hak kazandığı Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) sonuçları 11 Temmuz’da açıklanmıştı.

ÇOK ETKİLEMEZ
Salim Ünsal (Rehberlik Uzmanı): “OBP’nin düşürülmediği 2 bin civarında aday varmış. Onların puanlarını kırınca, başarılarını indirince doğal olarak genel sıralamadaki öğrencileri daha iyi noktaya getirir. Ama bu çok büyük bir oynama olmaz. Ek puan vermemesi gereken adaylara da ek puanlarını vermiş. Bunları geri almış. Ek puan hesaplanan aday sayısı azalmış oldu. Ek puan vermeyi unuttuğu, 23 kişiye de ek puanlarını geri vermiş. Bu sıralamaya arka taraflarda, düşük sıralamada yer alan kişilere az etki eder. Ama sıralamalarda çok fazla bir oynama olmaz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!