Örnek ölçme araçları yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Örnek ölçme araçları yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2023 14:59

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokullarda test sistemi yerine geliştirilen "süreç odaklı" öğrenme yaklaşımı kapsamında örnek ölçme araçları yayımladı.

Haberin Devamı

MEB, öğrencilerin akademik ve sosyal gelişiminin takibi, gelişim düzeylerinin izlenmesi ve süreç odaklı değerlendirme yaklaşımının benimsenmesi kapsamında biçimlendirici değerlendirmeye yönelik örnek ölçme araçları hazırladı. Bu araçlar, ders etkinliklerinin bir parçası olarak kullanılırken böylece öğrenciye anında geri bildirim verebiliyor.

Biçimlendirici değerlendirmeye yönelik ilgili mevzuatta, "Okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda öğrencilerin akademik ve sosyal gelişiminin takibi, ders öğretmenlerince sürekli yapılır. Öğrencilerin gelişim düzeyleri; öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen bireysel ve grupla yapılan etkinliklere katılım gözlem formları, oyun temelli değerlendirmeler ve verilen görevleri yerine getirme amaçlı ölçme araçları ile takip edilir" ifadesi yer alıyor. Ayrıca "İlkokullarda öğrencilerin Türkçenin doğru ve güzel kullanımını geliştirmek amacıyla 'dinleme, konuşma, okuma ve yazma' becerilerinin izlenmesi ve geliştirilmesine yönelik ölçme araçları kullanılır" deniliyor. Bu hükümler gereğince Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü  "Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örnekleri" hazırladı.

Haberin Devamı

Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlik Örneklerine ulaşmak için tıklayınız.

BAKMADAN GEÇME!