Okullarda karne heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Okullarda karne heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 13:33

Öğrenciler 2022-2023 eğitim öğretim yılının son günü için okullardaydı. Okul öncesinden liseye her kademeden yaklaşık 19 milyon öğrenci hem karne almanın hem de yaz tatiline çıkmanın heyecanını yaşadı.

Haberin Devamı

Karne gününü İstanbul’da bin 300 mevcutlu Ataşehir Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu, Bakırköy İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda izledik. Öğrenciler karne öncesi tören için okul bahçesinde toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okul yöneticileri öğrencilere tatilde bilgisayar oyunu yerine sokak oyunları oynamalarını, bol bol kitap okumalarını, bayramda aile büyükleri ve akrabaları ziyaret etmelerini öneren konuşmalar yaptılar. Ataşehir’deki törende daha sonra dans kulübü öğretmeni eşliğinde Barış Manço’nun Kara Sevda şarkısıyla tüm okul dans etti. Karne günü için okula en güzel kıyafetleriyle gelen öğrenciler sadece notlarda değil şıklıkta da yarıştı. 1’inci sınıflarda ilk yıl sonu karnesiyle birlikte ilk yaz tatiline çıkmanın heyecanı vardı. 4’üncü sınıflar ise son kez aynı sıralarda oturdu. Öğretmenlerle anı fotoğrafları çekildi. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli de Ataşehir’deki okulda karne dağıttı ve öğrencilere tatilde bol bol kitap okumaları için öneride bulundu.

Haberin Devamı

Türkiye’de bulunan 70 bin 383 okulun tamamında benzer görüntüler yaşanırken Bakırköy İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda yaklaşık bin 200 öğrenci karnelerine kavuştu.

Karneyi alıp tatile koşan öğrenciler gibi veliler de bir yılı geride bırakmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyordu. Öğrenciler ve veliler hem geride kalan yıl hem karne günü hem de yaz tatiliyle ilgili duygularını şöyle anlattılar:

MİNİKLERİN İLK YAZ TATİLİ

Okullarda karne heyecanı

Nil Çimendere: Bir defter alıp yaz tatilinde ona tatilde yaptıklarımızı yazacağız. Bu ödev için çok yere gidip çok şey yazmak istiyorum. Bugün ikinci karnemi aldım ve hepsi çok iyi. Karne günü için özel olarak süslendim.
Mustafa Tura Demir: Karnemin hepsi çok iyi en sevdiğim ders hayat bilgisi. Tatilde anneannemin yanına, Karasu’ya gideceğiz. Sonrasında da Fethiye’ye götüreceklerini söylediler ama ben çıkınca oyun salonuna gitmek istiyorum.

Haberin Devamı

SIRA ARKADAŞLARININ BURUK VEDASI

Okullarda karne heyecanı

Ayşe Kayra Şeker (4’üncü sınıf): Tüm notlarımın iyi gelmesinden dolayı çok mutluyum ama öğretmenlerimden, arkadaşlarımdan ayrılacağım için üzgünüm. 4 yıldır birlikte oturup her şeyi paylaştığım sınıf arkadaşım Derin Su’yu çok özleyeceğim.
Derin Su Güçlücan: Güzel bir karneyle seneyi kapattım ve takdir aldım. Önümüzdeki sene artık Ayşe Kayra’yla aynı sırada oturamayacağım. Okulumu ve öğretmenlerimi çok özleyeceğim.

KARNE HEDİYESİ ‘ICARDI’

Okullarda karne heyecanı

Mirza Kemal Değnekçi: Sınavlar zordu ama 99 puanla takdir aldım. Hiç düşük notum yok. Mezun olduğum ve arkadaşlarımdan ayrıldığım için üzgünüm ama güzel bir tatil beni beklediği için de heyecanlıyım. Tatilde bol bol oyun oynayacağım. Karne hediyesi olarak Galatasaray’ın Icardi’yi yeniden transfer etmesini ve güzel oyuncular almasını istiyorum. Eğer olmazsa oyun konsolumda ben transfer edeceğim.

Haberin Devamı

TATİLDE HEM SPOR HEM EĞİTİM
Mira Topçu (1’inci sınıf): Bu sene benim için zor geçti. Okumayı tam başaramıyorum o nedenle yazın bu konuda kendimi geliştirmek için bol bol ders çalışacağım. Onun dışında en sevdiğim spor olan jimnastiğe devam edeceğim.

Okullarda karne heyecanı

Cemre Bade Gedikoğlu (5.sınıf): Takdir Belgesi aldım ve bu yüzden çok mutluyum. Bu yıl sınavlarımda biraz zorlandım ama yine de başardım. Yıl boyunca hem ders çalıştım hem de arkadaşlarımla oyunlar oynadım. Gayet güzel bir yıl sona erdi. Tatilde hem dinleneceğim hem de ders tekrarları yapacağım.

Eymen Batu (5.sınıf): Arkadaşlarımla birlikte güzel bir yılı geride bıraktık. Teşekkür Belgesi aldım ama hedefim Takdir Belgesi almaktı. Bir dahaki yıl kesin Takdir Belgesi alacağım, bu konuda iddialıyım. Öğretmenlerim bu yıl bana çok şey öğretti, yeni birçok şey öğrendim. Önümüzdeki yıl için de şimdiden heyecanlıyım. Tatilde gezeceğim, yüzeceğim ve bol bol dinleneceğim.

Okullarda karne heyecanı
Rüya Akdeniz (4. Sınıf): Bugün karneye özel bir kombin yaptım. Bir gün önce evde ablamla birlikte kıyafetimi seçtik. Ancak okulumdan ve arkadaşlarımdan ayrıldığım için kendimi bir yandan da üzgün hissediyorum.

Haberin Devamı

Yaser Şerif Durmaz (3.sınıf): Bu yıl basketbol yarışmasında 3’üncü olduğumuz için bugün bana madalya verdiler. Aynı zamanda karnem de çok iyi geldi bu sebeple oldukça mutluyum. Takım arkadaşlarımla birlikte çok çalışmıştık. Onlar da ben de heyecan ve mutlulukla yaz tatiline başlayacağız. İlerde bilim insanı olmak istiyorum.

Okullarda karne heyecanı

Elif Nisa Arslan (6. Sınıf): Takdir Belgesi almak istiyordum ama ne yazık ki 3 puanla kaçırdım ve Teşekkür Belgesi aldım. Bu sebeple üzgünüm. Bir de 3 ay boyunca arkadaşlarımı göremeyeceğim için biraz duygusal hissediyorum.
Okullarda karne heyecanı
Ahmet Efe Kurun (8. Sınıf): Ben bu yıl mezun oldum. LGS’ye de girdim ve iyi bir Anadolu lisesine yerleşmek istiyorum. Bugün benim için hüzünlü bir gün çünkü hem okulumdan hem de arkadaşlarımdan ayrıldım.
Okullarda karne heyecanı
Elvin Nisa Bilir (6. Sınıf): Teşekkür Belgesi aldım, çok mutluyum. Kendimi çok iyi hissediyorum ve okul bittiği için de çok seviniyorum. Tatilde doyasıya eğleneceğim. Yazın okumak için 25 kitap aldım, hepsini bitirmek için sabırsızlanıyorum.
Okullarda karne heyecanı
Esila Küçük (5. Sınıf): Karnem beklediğim gibi geldi. Teşekkür Belgesi aldım ve sonuçtan mutluyum. Öğretmenlerimizle birlikte güzel bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Yeni eğitim öğretim yılına yazın dinlenerek bomba gibi başlayacağım.

Haberin Devamı

Aybüke Karaduman (5.sınıf): Yaz tatili başladığı için çok mutluyum ve güzel geçeceğini düşünüyorum. Ailecek tatil yapacağız. Teşekkür Belgesi almak istiyordum ve aldım. Tatilde piyano kursuna yazılmak istiyorum.

Okullarda karne heyecanı

Melike Beşer (6.sınıf): Karnemden memnunum ve Teşekkür Belgesi’ni görünce oldukça mutlu oldum. Tatil boyunca arkadaşlarımı özleyeceğim. Ancak tatilimi resim yeteneğimi geliştirecek şekilde planladım. Kurslara giderek resim becerimi artırmak istiyorum.
Hilmi Barış Tekelioğlu (3. Sınıf): Karnem beklediğim gibi çok iyi geldi. Okulun son günü olduğu için çok heyecanlıyım. Yazın Edirne’deki köyümüze gideceğiz.

VELİLER DE KARNE HEYECANI YAŞADI

Okullarda karne heyecanı

Emine Bark (Veli): Torunumun karne günü için bugün buradayım. 2’nci sınıf öğrencisi ve karnesi çok güzel geldi. Onunla gurur duyuyorum ve başarısı daim olsun istiyorum. 1 aylık yaz okulu programı olacak, ona göndermeyi düşünüyoruz.
Okullarda karne heyecanı
Yağmur Çelik (Veli): 3’üncü sınıf öğrencim var ve onunla birlikte güzel bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Onlarla birlikte biz de okuyoruz. Karnemiz güzel geldi bu sebeple yaz tatili ve karne hediyesi için birçok istek geliyor. Resim yeteneği var ilerde ressam ya da iç mimar olmak istiyor.

Nalan Değnekçi (Veli): İlkokul mezuniyeti için 4 yılı geride bıraktık. Hep iyi notlar getirdi bu sene de bizi mutlu etti. İnşallah ortaokulda da böyle devam eder ve bir an önce yeni okuluna alışır. Karne hediyesi olarak Galatasaray’la ilgili bir şeyler istiyor.
Birsen Topçu (veli): Bir yıl erken başlamasına ve sınıf arkadaşlarından küçük olmasına rağmen bence dersleri iyi durumda. Kızımın ilk yaz tatili. Okuma yazma pratiği dışında güzel bir tatil de düşünüyoruz. İngiltere’den gelen halasıyla birlikte tatil planlayacağız. Bugün bu anı ölümsüzleştirmek için ailecek bol bol fotoğraf çektik.

TAKVİM NASIL İŞLEYECEK?
Karnelerin 16 Haziran’da alınmasıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı sona erdi.  Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılına ait takvim henüz yayınlanmadı. Yani güz döneminde okulların açılacağı tarih henüz belli değil. Ancak deprem bölgesi olan 11 ilde 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında telafi eğitimleri yapılacak. MEB’e bağlı resmi ve özel örgün eğitim kurumlarının ülke genelinde açacağı yaz okulları ise 3 Temmuz’da başlayacak ve 1 Eylül’e kadar eğitimlerini sürdürecek. Öte yandan MEB, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarının 26 Haziran’da açıklanacağını duyurdu. Onun ardından lise tercih dönemi başlayacak. Bu hafta sonu gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları ise Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) takvimine göre 20 Temmuz’da açıklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!