Yurtta karne coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Yurtta karne coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 15:49

Türkiye’nin dört bir yanındaki okullarda karne heyecanı aynı anlarda yaşandı. İşte yurdun farklı köşelerinden karne gününde yaşananlara dair haberler.

Haberin Devamı

Yurtta karne coşkusu

ZEYBEK GÖSTERİSİ YAPTILAR
Muğla’da Vali Recai Güreli İlkokulu’nda düzenlenen karne töreninde Şemsiana Anaokulu öğrencileri tarafından kelebek gösterisi yapıldı. Gösteriler, Muğla ve Kerimoğlu Zeybeği ile devam etti. Daha sonra gerçekleştirilen bayrak devir tesliminde, okulun 4’üncü sınıf öğrencisi Gülsü Hızal, Türk bayrağını 3’üncü sınıf öğrencisi Emir Karataş’a teslim etti.
Yurtta karne coşkusu
DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERİN TAKDİR BELGESİ BAŞARISI
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Şanlıurfa ve Hatay’dan Bursa’ya gelen depremzede öğrenciler, karne günü takdir belgesi almanın sevincini yaşadı. Deprem sonrası aileleriyle birlikte Bursa’ya gelen 6’ncı sınıf öğrencisi Muhammet Berat Öztürk ve 8’inci sınıf öğrencisi Hayrunisa Keleş, Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bulunan Şerif-Rabia Kutlucan Ortaokulu’nda eğitimine devam etti. İki öğrenci, çalışmalarını takdir belgesi ile süsledi. Muhammet Berat Öztürk, “Ben ve ailem Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinden Bursa’ya geldik. Burada eğitimime devam ettim. Bugün takdir belgesi aldığım için çok mutluyum. Tabii Şanlıurfa’dan Bursa’ya geliş süreci biraz zorlayıcı geçti. Ama burada kendimi geliştirmeye devam ettim. Takdir belgesi alarak bu gelişimimi aileme de göstermiş oldum” dedi.
Yurtta karne coşkusu
HER ÖĞRENCİSİNE KİTAP YAZDI
Van’ın Edremit ilçesine bağlı Eminpaşa Mahallesi’nde bulunan 30 Ağustos İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Pınar Güneş Bayar, öğrencilerine unutulmayacak bir karne hediyesi verdi. İlkokul birinci sınıfta tanıştığı öğrencilerini dördüncü sınıfa getirerek başarıyla mezun eden Bayar, öğrencileriyle yaşadığı hatıraları kitaplaştırdı. Pınar öğretmen, her biri için ayrı ayrı yazdığı ve ‘Güneşin Çocukları’ ismini verdiği kitabı karne gününde öğrencilerine hediye etti.
Yurtta karne coşkusu
İKİZ VE ÜÇÜZLERİN KARNE HEYECANI
Samsun’un Atakum ilçesinde 900 öğrencisi bulunan Bayındır İlkokulu’nda ise 10 ikiz ve 2 de üçüz öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı. Kimi zaman birbirlerine benzemenin dezavantaj kimi zaman da aynı okulda okumanın bir avantaj olduğunu anlatan öğrenciler, birbirlerinin derslerine ve ödevlerine yardımcı olduklarını söyledi. Ordu’da Altınordu Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu’nda bulunan 11 ikiz kardeş de aynı anda karne heyecanı yaşadı.

Haberin Devamı

Yurtta karne coşkusu
‘HASTANE SINIFI’ ÖĞRENCİLERİ YILI TAMAMLADI
İstanbul’da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde de çeşitli hastalıkları nedeniyle yatarak tedavi gören, kronik rahatsızlıkları dolayısıyla örgün eğitime katılmayan öğrencilerin derslerinden geri kalmamaları amacıyla oluşturulan hastane sınıflarında karne töreni düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken şiir okunması ve öğrencilerden oluşan koronun söylediği şarkıyla devam etti. Ardından derslerinde başarı sağlayan ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilere karneleri verildi. Hem tedavilerini sürdüren hem karne heyecanı yaşayan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!