Okullara tablet dağıtımı başladı

Güncelleme Tarihi:

Okullara tablet dağıtımı başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2014 14:37

Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle öğrenci ve öğretmenlere tablet dağıtımı yapıldı. Diğer illerde de il milli eğitim müdürleri öğrencilere tablet adağıtıyor.

Haberin Devamı

Kayseri: Eğitimde Fatih Projesi kapsamında Kayseri’de bulunan 11 okulda 448 öğretmene ve 202 öğrenciye tablet bilgisayarları törenle dağıtıldı. Kısa adı ‘Fatih Projesi’ olan Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı kapsamında 81 ilde eş zamanlı tablet bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi. Kayseri’deki tören, merkez Kocasinan İlçesi’nde bulunan Sami Yangın Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Tablet dağıtım törenine Vali Orhan Düzgün, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Orhan Düzgün, projenin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı amaçladığını belirterek, "Bu proje ile gelecek nesiller teknolojiye daha hakim hale gelecek. Öğrenciler bilgiye anında ulaşabilecek. Bilgisayar destekli eğitim projesi olan Fatih Projesi ile bilişim teknolojilerini daha etkin kullanan nesiller yetişecek. Öğretmen ve öğrencilerimize sunulan bu imkanların daha verimli ve bilinçli kullanımı içinde gerekli eğitimler verilecek. Mart ayı sonuna kadar da 77 okulun tüm öğretmen ve 9'uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayarlar dağıtılmış olacak. Bugünde projesi kapsamında Kayseri’de 5 ilçede bulunan 11 okulda 448 öğretmene ve 202 öğrenciye tablet bilgisayarları dağıtılacak. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Vali Düzgün’ün yaptığı konuşmanın ardından tablet bilgisayarlar, öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı.

Haberin Devamı

Van:İçişleri Bakanı Efkan Ala, Selahattin Eyyübi Lisesi'nde 9. sınıf öğrencilerine tablet dağıttı.

Van'a çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Aydın Nezih Doğan ile birlikte basına kapalı olarak ziyaret etti. Ardından tablet dağıtımı için Selahattin Eyyübi Lisesi’ne geçti. 9. sınıf öğrencilerine tablet dağıtan Bakan Ala, kürsüde kısa bir konuşma yaptı. Tabletlerle öğrencilerin bilgiye kolay ulaşacaklarını belirten Bakan Ala, "Dünyanın çeşitli yerlerinde, mekanlarında üretilmiş bilgi sizin evinize geliyor. Bir tek şeyi size hatırlatmak istiyorum. Kirli bilgi ile temiz bilgiyi ayırmanın yolu, sizin zihninizde. Eğer bir düşünceyle kaldığınız zaman soru sorarsanız, zihninizde 'Acaba, doğru mudur' diye bir test edeyim demezseniz, o size yük olur. Ama o eleştirel düşünceyle yaklaşır bilgiyi sorgular, doğruluğunu kendi ölçülerinizce test ederseniz o size yarar sağlar. Bunu anahtar olarak size sunmak istedim." dedi.

Haberin Devamı

Yapılan konuşmanın ardında Van Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Gülşen Orhan, Fatih Çiftçi öğrencilere tabletlerini dağıttı.

İzmir: Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamında İzmir'deki tablet dağıtım törenine katıldı.

Mısır'daki Afrika Kupası müsabakasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın cenazesi için İzmir'e gelen Kılıç, Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi'nde bir sınıfta yapılan tablet dağıtım törenin katıldı. Okul sırasında bir süre oturduğu öğrencilerle sohbet etti.

Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Ankara'daki törene canlı bağlantı yapıldığı sırada yaptığı konuşmada, mutluluğu ve hüznü bir anda yaşadıkları günde, ülkenin geleceği için sağlam adımlarla yürüyecek gençlere tabletleri teslim ettiklerini söyledi.

Tekvandocu Seyithan Akbalık'ın vefatı nedeniyle üzgün olduklarını kaydeden Kılıç, "Kendisinin cenaze törenine katılacağız. İnşallah bu tip olayları bir kez daha yaşamayız. Verdiğimiz tablet inşallah kardeşlerimizin eğitimlerine katkı verecek" diye konuştu.

85 bin akıllı tahtanın montajı yapıldı

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2010 yılında başlattıkları FATİH projesinin tüm hızıyla devam ettiğini, okullarda 85 bin akıllı tahta montajının tamamlandığını, 350 bin tanesinin de alımının yapıldığını söyledi. Bunların montajının 2015 Eğitim ve Öğretim yılına kadar tamamlanacağını bildiren Yıldırım, "Projeye katkı verenlere çok teşekkür ediyorum. Eğitimimiz böyle teknoloji ağırlıklı projelerle daha da gelişecek" dedi.

İlk olarak Kılıç ve Yıldırım'ın öğrencilere dağıttığı tabletlerden İzmir'de bugün 45 okulda, 2 bin 302 öğretmen ve 192 öğrenciye ulaştırılacağı, geri kalanların tesliminin de mart ayı sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Erzurum-Iğdır: Fatih Projesi Erzurum Koordinatörü Baki Yiğit, Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, projenin eğitimde yeni bir vizyon olduğunu belirterek, bu çalışmayla teknolojinin daha etkin kullanılacağını ifade etti.

Projeyle her okula çok fonksiyonlu yazıcı ve doküman kamerası, her sınıfa da etkileşimli tahta kurulduğunu anlatan Yiğit, "Erzurum'da teknik meslek lisesi hariç 54 lisede altyapı çalışmaları bitirildi. 2013 yılından itibaren kullanılmaya başlandı. 54 okulda bin 139 adet etkileşimli tahta sınıflara kuruldu. Her okula da doküman kamerası kullanılmaya devam ediyor" dedi.

Erzurum'da iki uzaktan hizmet içi eğitim merkezi olduğunu belirten Yiğit, proje kapsamında 51 okula fiber internet bağlantısı sağlandığını ifade etti.

Yiğit, bin 500 öğretmene etkileşimli tahta ve tablet bilgisayar kullanımı konusunda da eğitim verildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, büyükşehir belediye başkanı Ahmet Küçükler, emniyet müdürü Kamil Karabörk ve milli eğitim müdürü Abdullah Bilge, öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarlarını verdi.

Dağıtım sırasında bazı öğrencilerle şakalaşan Altıparmak, öğretmen kadrosunun da çok genç olduğunu belirtti.

Öğrencilerle hatıra fotoğraf çektiren Altıparmak, daha sonra okulda görev yapan öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

Erzurum'da 50 okuldaki öğretmen ve öğrencilere 3 bin 400 tablet bilgisayarın dağıtılacağı da bildirildi.

118 öğrenci ve 24 öğretmene 144 tablet

Haberin Devamı

Iğdır'da ise proje kapsamında 118 öğrenci ve 24 öğretmene, 144 tablet bilgisayar dağıtıldı. Vali Ahmet Pek, Haydar Aliyev Lisesi'ndeki dağıtım töreninde, tablet bilgisayarların öğrencilere önemli katkılar sunduğunu, zaman içerisinde bütün okullara dağıtılacağını söyledi.

Pek, öğrencilerin bilgisayar tabletleri çok sevdiğini, büyük ölçüde faydalandıklarını belirterek, şunları anlattı:
"Tablet bilgisayarlarla öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz gerekli bilgileri istekileri anında öğrenebiliyor. Merak ettiğimiz birçok şeyi elektronik ortamda takip etme imkanı bulacağız. Bu önemli katkının yanında öğrencilerimizin yükü de hafifledi. Öğretmenler bu tabletler sayesinde öğrenciye bilginin daha hızlı aktarılmasını sağlayacak. Öğrenciler de her konuda bilgi sahibi olacaklar. Öğrenci hem çağdaş imkanlardan faydalanması hem de öğrenme kolaylığı sağlayacak materyallere sahip olması sağlanacak. Çağımız artık iletişim ve bilişim çağıdır. Bu çalışmayla öğretmen ve öğrencilerimiz daha fazla bilgi sahibi olacaklar."

Milli eğitim müdürü Cevdet Aydın da il genelinde 11 okulda bu çalışmanın yapılacağını belirterek, önümüzdeki günlerde belirlenen okullarda da tablet bilgisayarların dağıtılacağını söyledi. Daha sonra Vali Pek ile Aydın, öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayarlarını dağıttı.

Haberin Devamı

Gaziantep: Tablet dağıtım töreni Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Lisedeki 47 öğretmen ve 252 öğrenciye tablet dağıtacaklarını söyleyen Gaziantep Valisi Erdal Ata, eğitimde başarının yakalanması için teknolojiden yararlanılması gerektiğini söyledi.

Gaziantep’in eğitim sorunun çözmek için çok sayıda yeni derslik yapıldığını anlatan Vali Ata, şöyle dedi:
"Çağdaş ülkeler seviyesine yükselmenin tek bir yolu var. O da eğitimden geçiyor. Bizde ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı çağın en iyi koşullarında yetişmesini sağlamak için canla başla çalışıyoruz. Gaziantep bugün İstanbul’dan sonra nüfusu en fazla artan en çok göç alan şehirlerden birisidir.”

Proje kapsamında, Nizip İlçesi’nde Hasan Çapan, Aktoprak, Ayten Kemal Akınal, Cumhuriyet Anadolu liseleri ile Yavuz Sultan Selim Teknik ve Endüstri Meslek lisesinde toplam 1728 tablet dağıtılacağı öğrenildi.

Törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Eskişehir: 19 Mayıs Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tablet dağıtım töreninde Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna sınıflara giderek, öğrencilere tabletlerini dağıttı. Vali Tuna, hedeflerinin Eskişehir’i bilimde ve teknolojide önemli bir merkez haline getirmek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi Fatih’in kelime anlamı ‘açılan’ demek. Fatih’de kapıları açıyor. Bu hükümetimizin Türkiye çapında uyguladığı bir proje. Bu çalışma birkaç aşama olarak uygulanıyor. Birinci fazda ilimizde 46 okulda toplam 731 adet etkileşimli tahta kuruldu. Alt yapı çalışmaları da bir taraftan tamamlandı. Bu dağıtılan tabletlerin ve bu alt yapının önümüzdeki dönemde eğitimcilere ve öğrencilerimize daha faydalı olmasını diliyorum. Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de yapmış olduğumuz çalışmalar devam ediyor. Hedefimiz Eskişehir’i bilimde, teknolojide çok önemli bir merkez haline getirmek. Bunun için alt yapıyı kurmak çok önemli. Değerli eğitim ordumuza da çok önemli görevler düşüyor."

Dağıtım törenine Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’de katıldı.

Uşak: Uşak İzzettin Çalışlar Anadolu Lisesi’nde tablet bilgisayar dağıtım töreni yapıldı. Proje kapsamında 2013 yılında 52 öğretmen ve 133 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, şöyle dedi:
"Bu yılda il merkezi ve 4 ilçemizde 7 lisede 263 öğretmen ve 918 öğrenciye tablet bilgisayar dağıttık. Çağdaş bir eğitim için teknolojiden faydalanmak adına uygulanan bu projeyi çok önemsiyoruz."

İzzettin Çalışlar Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencilerinden cam kemik hastası 15 yaşındaki Mehmet Önder tablet bilgisayarını Vali Vekili Nevzat Ergün’den aldı. Annesi Hatice Önder’in okula her gün bebek arabasıyla getirip götürdüğü Mehmet Önder’in öğretmeni Neslihan Duygu, "Mehmet, okulumuzda okuma azmi ve başarısıyla örnek bir öğrenci. Doğuştan cam kemik hastalığı ile mücadele eden öğrencim Mehmet Önder, okulda ders ortalaması en yüksek olan öğrencilerimizden biri" dedi. Dağıtım törenine Vali Vekili Nevzat Ergün, Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, Emniyet Müdürü Ogün Toprak katıldı.

Kilis: Kilis Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde törenle öğrenci ve öğretmenlere tabletleri Kilis Valisi Süleyman Tapsız dağıttı. 3 okulda 749 tablet bilgisayar dağıtıldığını anlatan Vali Tapsız, yeni uygulama ile öğrencilerin eğitimde çağ atlayacağına inandığını söyledi.

Vali Tapsız, ayrıca kentte 178 sınıfta akıllı tahta kullanıldığını anlatarak, eğitimde teknolojiyi takip ettiklerini belirtti.

Rize: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemiyle Rize'de, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı törene bağlandı.

Fatih Projesi kapsamında Rize Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tablet dağıtım töreni düzenlendi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Rize Valisi Nurullah Çakır ve AK Parti Rize milletvekilleri Hasan Karal ile Nusret Bayraktar'ın da katıldığı törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, telekonferans yöntemiyle Ankara'daki törenden bağlandı.

Başbakan Erdoğan'ın, “Ankara'dan tüm öğrencilerimize, değerli öğretmenlerimize selamlar, sevgiler gönderiyorum. Söz sizde, buyurun" sözleri üzerine Bakan Yazıcı, Başbakan Erdoğan'a, "Gerçekten bu proje öğrenmenin, öğretmenin, bilgiye erişmenin miladı " dedi.

Bunun üzerine Başbakan Erdoğan da "Çocuklarımızın ellerinde tabletlerini görüyorum. Bunlar bizim kızlarımız, bunlar bizim çocuklarımız. Hayırlı olsun" diye konuştu.

Telekonferans bağlantısı sonrası Bakan Yazıcı, şöyle dedi:
"Bizim inancımızda, felsefemizde hayat boyu öğrenme var. Öğrenmenin yaşı yok, zamanı da yok. 21. yüzyılda en önemli hedeflerden biri bilgiye ulaşmak ve bilgi üretmek. Gençlerimiz günün teknolojik koşullarını kullanarak daha hızlı, daha kolay zaman tasarrufu sağlayarak bilgiye erişecekler. Bilgi üretme konusunda da daha donanımlı hale gelecekler.”

Kırıkkale: 22 okulda 2 bin 885 öğrenci ve öğretmene tablet dağıtıldı.

Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende Vali Ali Kolat, Türkiye’nin her alanda büyük bir mesafe katlettiğini belirterek, şöyle dedi:
"Bizim zamanımızda bırakın bilgisayar, kalem bile bulmak zordu. Şimdi sınıflarda akıllı tahtalar, bilgisayarlar var. Ülkemiz eğitim alanında iyi bir yere geldi. Ülkemizin huzur ve güvenliği için iyi bir gelecek içinde siz öğrencilerin iyi yetişmesi gerekiyor. Kalkınan, gelişen ülkeler seviyesine çıkacak. Biz bugün çok iyi bir noktadayız. 190’a yakın ülke içerisinde 17’nci sıradayız. Teknolojiyi en iyi kullanan ülkelerden birisiyiz."
Konuşmaların ardından Vali Kolat öğrenci Aleyna Demirtaş’a, bürokratlar ise diğer öğrencilerle öğretmenlere tablet bilgisayarını teslim etti.

Burdur: Fatih Projesi kapsamında öğrencilere bilgisayar dağıtıldı.

Burdur Ercan Akın Fen Lisesi’nde tablet dağıtım töreni yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, 26 okula 480 akıllı tahta monte edildiğini söyledi. Çetin, şöyle dedi:
“Mart ayına kadar 6 okula 731 tablet dağıtılacak. Proje kapsamında 318 öğretmene de tablet verilecek.”

Burdur Valisi Nurettin Yılmaz ise şöyle konuştu:

“Eğitimin bir kademesi de üniversiteyi kazanmak ve sonrasında işe girmek. Onun için de gelişen teknolojiyi iyi takip edip iyi kullanmalısınız. Tablet bilgisayarlar eğitimde olmazsa olmaz bir parça oldu. Öğrencilerimizden farklı olmalarını istiyoruz. Hedefiniz sadece ailenize, Burdur, Türkiye’ye değil tüm insanlığa hizmet eden bir konuma gelmek olmalı"

Törene Vali Nurettin Yılmaz, Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Sayit Koca, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ile iş adamı Ercan Akın katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!