Okullar tertemiz olacak

Güncelleme Tarihi:

Okullar tertemiz olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2022 07:00

Öğrenci, öğretmen, okul yönetimleri, destek personeli ve velilerin temizlik-hijyen konusunda bilinçlenmesini sağlamak için tüm okullarda ‘Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar’ kampanyası başlatıldı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Opet Petrolcülük arasında imzalanan ‘Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar’ kampanyasının protokol imza törenine katıldı. Ankara’da Ostim İlkokulu’nda yapılan törende OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ile Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer protokolü imzaladı. Emine Erdoğan, okulların her anlamda donanımlı insanların yetiştiği ocaklar olduğunu belirterek şöyle konuştu:

SALGIN TEMİZLİĞİN ÖNEMİNİ GÖSTERDİ

“Temel sağlık davranışlarını kazanmada da okulun çok önemli bir rolü var. Bu anlamda okullar, çağdaş sağlık anlayışının önemli bir paydaşıdır. COVID-19 salgını, temizlik farkındalığının hayati önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Bağışıklık sistemi, enfeksiyon, bulaşıcı hastalıklar gibi birçok başlık hayatımızın ana gündemi haline geldi. Ve bu büyük felaketle mücadelede temizliğin, birçok hastalık için en önemli önleyici tedbir olduğunu hep birlikte tecrübe ettik. Küçük çocuklar olgunlaşmamış bağışıklık sistemleri nedeniyle enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklara karşı daha savunmasızlar. Bulaşıcı hastalıklar tüm dünyada önemli devamsızlık nedeni. Oysa çok basit gibi görünen el yıkama alışkanlığı bile okula devamsızlığı yüzde 54 oranında azaltıyor. Dolayısıyla temizlik bilincinin, çocuklarımızın akademik başarısında doğrudan etkisi olduğu bir gerçek.

Haberin Devamı

Okullar tertemiz olacak

DAHA SAĞLIKLI NESİLLER

Bunun ötesinde, temizliğin bir alışkanlık haline gelmesi sadece öğrencinin değil toplum sağlığının korunmasında da önemli bir rol oynuyor. Yaşam kalitesi herkes için yükselirken daha sağlıklı nesiller yetişiyor. ‘Temiz Yarınlar Okullardan Başlar’ kampanyası da bu gerçekler ışığında düzenlendi. Temizlik doğrudan imanla ilişkilidir. Dolayısıyla temizlik önce manevi dünyamızda başlar ve oradan dış dünyamıza tezahür eder. Gelin, hem çocuklarımızda temizlik kültürünü pekiştirelim, hem de temizliğin medeniyet bağlamını gösterelim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!