Öğretmenler için 'hizmet bölgesi' değişikliği

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler için hizmet bölgesi değişikliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2023 11:09

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin “Deprem bölgesindeki öğretmen arkadaşların yaşadıklarını ne yapsak telafi edemeyiz, farkındayız. Ama elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz. Bölgede çalışanların hizmet puanlarını artıracağız” demişti. Deprem bölgesinde çalışacak öğretmenlere atama ve yer değişikliği hakkının tanınmasının ardından, bölgedeki bazı iller için ‘hizmet bölgesi’ değişikliği de yapıldı. Bu değişiklik öğretmenlerin hizmet puanlarının iyileştirilmesi anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Resmî Gazete’de yayımlanan karar göre; öğretmenler için deprem bölgelerinden 4 il ve 2 ilçe, 1 Eylül'den itibaren 'üçüncü hizmet bölgesi' olacak. 

KARAR 3 YIL SÜREYLE DEVAM EDECEK
Yönetmeliğe göre, hizmet bölgeleri geçici süreyle değiştirilen yerler şöyle: “6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçeleri  1 Eylül 2023 tarihinden itibaren üç yıl süreyle ilgili yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 Hizmet Bölgeleri Çizelgesinin Üçüncü Hizmet Bölgesi bölümünde sayılır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!