Öğrencilere finansal okuryazarlık eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere finansal okuryazarlık eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 12:32

Doğuş Grubu sponsorluğunda, Milli Eğitim Bakanlığı ve Para Durumu’nun katkısıyla yürütülen ‘3Kumbara Projesi’ kapsamında 4’üncü sınıf öğrencilerine verilen finansal okuryazarlık eğitimi pek çok ilde yaygın olarak sürdürülüyor.

Haberin Devamı

3Kumbara, Eskişehir’de gerçekleştirdiği eğitimle toplam 4 bin 300 çocuğa ulaşmış oldu. Bugüne kadar 70 bin çocukla buluşan proje kapsamında 2017’ye kadar 500 bin çocuk finansal okuryazar olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteklediği, Para Durumu’nun katkısı ve Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin (FODER) gözlemciliğinde yürütülen projede çocuklara tasarruf bilinci aşılanırken; para, istek, ihtiyaç kavramları da eğlenceli bir yolla anlatılıyor. Eğitimler süresince öğrencilere hedef belirleme sistematik bir şekilde aktarılırken, öğretmenler ve ebeveynler de eğitim sürecine dahil ediliyor.

Proje kapsamında yürütülen çalışmalardan bir diğerini ise, öğrencilere girişimcilik ruhu kazanmak ve para kazanmayı deneyimlemeleri için düzenlenen panayırlar oluşturuyor. Eğitimlerin etkinliğinin Infakto Araştırma Şirketi tarafından ölçüldüğü projede, öğrenciler eğitim öncesi ve sonrası testlere tabi oluyor.

Haberin Devamı

Toplam 11 kişiden oluşan ve hepsi sınıf öğretmenliği formasyonu almış Para Durumu eğitmen kadrosu ile 10 ilde gerçekleştirilen eğitimlerin önümüzdeki yıl da devam etmesi planlanıyor. 2017’ye kadar proje ile ulaşılacak öğrenci sayısının 500 bin olması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!