Öğrenciler YKS tarihinin değişmesini istemiyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler YKS tarihinin değişmesini istemiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2020 10:36

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un pazartesi günü LGS tarihinin açıklanacağını söylemesinden sonra dikkatler bir başka önemli sınav olan YKS’ye çevrildi.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, 1 Mayıs'ta Instagram’da Hürriyet Gazetesi Eğitim Servisi Müdürü Nuran Çakmakçı’nın canlı yayın konuğu olmuş ve LGS tarihinin önümüzdeki pazartesi akşamı açıklanacağını söylemişti. LGS’ye önceki yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tek başına karar verdiğini ancak bu yıl salgın nedeniyle kararın bilim kurulunun önerileri doğrultusunda diğer bakanlıklarla istişare edilerek alınacağını anlatan Selçuk, YKS tarihinin ise geçmişten beri MEB tarafından belirlenmediğini ama bu konuda da pazartesi bir açıklama olabileceğini belirtmişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un LGS ve YKS tarihi konusunda pazartesi gününü işaret etmesinin ardından, daha önce 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacağı duyurulan YKS’nin haziran ayına alınacağına dair iddialar ortaya atıldı. İddialara göre, YKS’nin, yaz turizmini olumsuz etkilememesi için Turizm Bakanlığı’nın önerisiyle temmuz ayı sonundan haziran ayı sonuna alınması söz konusu.

Haberin Devamı

SINAV TARİHİME DOKUNMA KAMPANYASI
YKS’nin 25-26 Temmuz tarihinden 27-28 Haziran tarihine alınacağı iddiaları üzerine 1 Mayıs'ta sosyal medyada bir kampanya başlatıldı. #ykstarihinedokunma etiketiyle yapılan paylaşımlar Twitter’da gece saatlerinde 1 milyona ulaştı, trend topic oldu. #ykstarihinedokunma etiketiyle yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:

#ykstarihinedokunma
1 Ay geç olması bu ülke bir şey kaybetmez ama 1 ay erken olması biz geleceğimi  hayllerimizi kaybederiz luften buna izin verme

Ne uyuyabiliyoruz ne de derse odaklanabiliyoruz. Sınav ne zaman? #ykstarihinedokunma

O bir ay bizim için o kadar önemli ki...Bir sürü konu,soru sayısı demek.Geleceğimiz demek.Yani bir haftada bile sıkı çalışmamızla netler artış gösterebilirken,1 aydan bahsediyoruz siz düşünün. Ne olur hayallerimizi elimizden almayın. #ykstarihinedokunma

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!