Öğrenciler Candan Erçetin ile aynı sahnede

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Candan Erçetin ile aynı sahnede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 15:34

Ortaokul 6, 7 ve 8’inci sınıflardan oluşan yaklaşık 500 kişilik orkestra ve koro Candan Erçetin ile birlikte yıl sonu konseri verdi.

Haberin Devamı

Öğrenciler, Candan Erçetin ile birlikte konser verdi. Ortaokul 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinden oluşan ve yaklaşık 500 kişinin bulunduğu ‘Bilfen Filarmoni Orkestrası’ ve ‘Bilfen Korosu’ Haliç Kongre Merkezi’nde geleneksel yıl sonu konseri için Candan Erçetin ile aynı sahneyi paylaştı. Gecenin açılışı orkestranın çaldığı “Game of Thrones” adlı parça ile yapıldı. Konser programında, Candan Erçetin ve Bilfen öğrencilerinin beraber seslendirdikleri “Hit The Road Jack” ve “Bak Bir Varmış Bir Yokmuş” şarkıları izleyenlerden büyük alkış aldı. Candan Erçetin, Anadolu’dan Balkanlar’a uzanan repertuarının yanı sıra “Elbette”, “Melek”, “Meğer”, “Bahane” ve “Vay Halime” isimli şarkılarını seslendirdi. Bilfen Müzik Öğretmeni ve Sanatçı Eda Özülkü de “Sessiz Gemi” şarkısını söyledi. Konserin finali ise “Memleketim” şarkısıyla yapıldı.

Haberin Devamı

GÖBEKLİTEPE İÇİN İMZA
Öte yandan geçmiş yıllarda Efes ve Aphrodisias’ın Unesco Dünya Miras Listesi’ne dahil olması için çalışmalar yapan Bilfen Okulları öğrencileri bu yıl da Türkiye’nin Güneydoğusunda, Şanlıurfa şehrine 15 km uzaklıkta olan Göbeklitepe’yi destekleme kararı aldı. Günümüzden yaklaşık 12 bin yıl öncesine tarihlenen, arkeolojik bir alan olan Göbeklitepe için poster çalışmaları, broşür hazırlıkları yapan ve imza kampanyası başlatan öğrenciler geleneksel yıl sonu konserinde Candan Erçetin’den de imza aldılar. Gecede asıl mesleğinin klasik arkeoloji olduğunu ve daha önce farklı antik kazılarda çalıştığını belirten Erçetin, böyle bir kampanyaya destek vermemenin mümkün olmadığını, bu kampanyaya katılmaktan ve imzalamaktan büyük mutluluk ve onur duyacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!