Öğrenciler atıklardan tasarım yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler atıklardan tasarım yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 18:41

Trabzon'daki ilkokul öğrencileri, başka il ve ülkelerdeki arkadaşlarıyla çevrim içi ortamda buluşarak atık malzemeleri sanat eserine dönüştürüyor. Dünyaca ünlü ressamların eserlerinden ilham alarak atık malzemeler ile kendi tasarımlarını oluşturuyorlar.

Haberin Devamı

Trabzon'da Ce-Zi-Ne Kardeşler ve Hızırbey İlkokullarındaki öğretmenler öncülüğünde hayata geçirilen "Tüketen Dünya Dönüşen Sanat" adlı eTwinning projesi kapsamında öğrencilerin dünyaca ünlü sanatçıları tanımaları ve atık malzemelerin geri dönüştürülebilir olduğunun farkına varmaları hedefleniyor. Farklı il ve ülkelerden 8-9 yaş grubunda bulunan toplam 112 öğrenci projede yer alıyor. Öğrenciler, belirli aralıklarla çevrim içi olarak Vincent Van Gogh, Giuseppe Arcimboldo, Vasili Kandinski, Yayoi Kusama gibi dünyaca ünlü ressamların eserlerini inceliyor, ardından da fikir alışverişinde bulunuyor. Sonrasında ise atölyelerinde atık malzemeleri kullanarak kendi tasarımlarını oluşturuyorlar.

 ATIK MALZEMELERDEN ENSTRÜMAN YAPIYORLAR
Öğrenciler, atık malzemelerden enstrümanlar da yapıp çalıyor. Yazıp besteledikleri "Çöp atma çevrene, kirletme dünyayı. Dönüştür eskiyi, güzelleştir çevreni." rap şarkısıyla hem eğleniyor hem de atık malzemelerin değerlendirilmesine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

 Atık malzemelerle Van Gogh'un "Ayçiçekleri" tablosunu yapan 3’ünü sınıf öğrencisi Gizem Tüfekçi, proje sayesinde ressamları tanıdığını söyledi. Zeynep İkra Aksaç ise Van Gogh'un tablosundan esinlendiği çalışmasında kullanılmış gazete kağıtları gibi atık malzemeleri boyayıp üzerine tuz ve şeker dökerek tasarım yaptığını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!