Öğrenci dostu muhtar

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci dostu muhtar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 12:33

Kayseri’nin merkez Melikgazi İlçesi Mimarsinan Dere Mahallesi Muhtarı Atalay Ağıl, maaşını öğrencilere burs olarak veriyor. Ağıl, hayırseverlerin desteği ile geçen yıl 25 olan burslu öğrenci sayısını bu yıl 43’e çıkardı.

Haberin Devamı

Dere Mahallesi’nin emekli öğretmeni olan Muhtarı 62 yaşındaki Atalay Ağıl, eğitime yönelik çabalarıyla dikkat çekiyor. Muhtarlık maaşını öğrencilere burs olarak veren Ağıl, mahallede hayırseverlerin de desteği ile burs alan öğrenci sayısını arttırdı. Geçen yıl kendi maaşından verdiği burslar hariç 25 olan öğrenci sayısını bu yıl 43’e çıkardığını dile getiren Ağıl, "Ben eğitimciyim. Öğretmen emeklisiyim. Öğrencileri çok seviyorum. Kendi Mahallemde geçen yıl 25 öğrenciye burs imkanı sağladık, bu yıl da 43 öğrenciye burs buldum. Verenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Burs alan öğrenci sayısını arttırmayı hedeflediğini belirten Ağıl, aynı zamanda Muhtarlık maaşının da 1300 TL olmasını merakla bekliyor. Ağıl, "Burs alan öğrenci sayısını daha da arttırmayı hedefliyorum. Şu an mevcut maaşımdan da öğrencilere burs, bazen de harçlık veriyorum. Eğer muhtar maaşı 1300 TL olursa, o gelen parayı da olduğu gibi öğrencilere burs olarak vermeye söz veriyorum" dedi.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!