Müzik Üniversitesi kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Müzik Üniversitesi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 12:49

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde sözünü verdiği Müzik Üniversitesi’nin çalışmalarına başlandı.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) konuyla ilgili ilk somut adımı 5 Nisan’da atmayı planlıyor. Buna göre, Müzik Üniversitesi’ni tüm yönleriyle tartışmak amacıyla 5 Nisan saat 14.00’te Ankara’da, üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenlerin katılacağı bir konferans düzenlenecek. YÖK’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde kurulacak olan ‘Müzik Üniversitesi’ için ilk adım olarak bir arama konferansı düzenlenecek. YÖK’te yapılacak konferansa, üniversitelerimizin müzik ve sahne sanatları ile eğitim fakültelerinde görevli müzik ve müzik eğitimi bölüm başkanları, akademisyenler, konservatuvarlarda çalışma yapan sanatçı ve öğretim elemanları, Türk din musikisi ile ilgili bölümlerin öğretim elemanları katılacak. Konferans Müzik Üniversitesi’ni tüm yönleriyle tartışmayı sağlayacak.”

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Erol Parlak Çanakkale Ağıtları Konseri’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, orada yaptığı konuşmada da “İnşallah bu Müzik Üniversitesi’ni kuracağız. Adımlarını atacağız. Cumhurbaşkanlığında bunun çalışmalarına başlamış bulunuyoruz” demişti.

BAKMADAN GEÇME!