Müessese ne demek, ne anlama gelir? Müessese yeri kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Müessese ne demek, ne anlama gelir Müessese yeri kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2022 17:00

Anlamı bilinmeyen bir kelimeyi duyduğunuz zaman kelime hakkında bilgi edinmek ve kelimenin anlamını öğrenmek isteyebilirsiniz. Müessese kelimesini duyduğunuz zaman da kelime hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Müessese ne demek, ne anlama gelir? Müessese yeri kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Müessese kelimesinin anlamı hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Müessese kelimesi ile günlük hayatınızın birçok noktasında karşılaşmışsınızdır. Müessese kelimesinin eskimiş kelimeler arasında yer aldığını söylemek mümkündür. Genel olarak hukuk terimi ve toplum bilimi terimi olarak kullanıldığı söylenebilir.

 Müessese Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Müessese kelimesi günümüzde çok fazla kullanılmasa bile hala karşınıza çıkabilecek olan kelimeler arasında yer almaktadır. Müessese kelimesinin kurum ve kuruluş anlamlarına geldiğini söylemek de mümkündür. Genel olarak sahip olduğu ilk anlam ise kuruluş olarak ifade edilebilmektedir.

 Müessese aynı zamanda işletme manasına da gelecek şekilde kullanılan bir kelime olarak ifade edilebilir. Temel anlamı ise kurum ve kuruluş olarak bilinmektedir.

 Müessese Yeri Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

Haberin Devamı

 Müessese kelimesinin aynı zamanda müessese yeri şeklinde de kullanıldığı bilinmektedir. Müessese yeri ise açılan iş yerlerini ifade etmek için kullanılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Türk Dil Kurumuna göre ise müessese yeri kelimesinin kurum, kuruluş ve işletme manalarına geldiği söylenebilir.

 Müessese kelimesinin Arapça kökenli bir kelime olduğu da bilinmektedir. Türkçe bir kelime olmasa bile dilimizde kullanılan kelimeler arasında yer aldığı ifade edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!