MEB'in 100’üncü yıl etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

MEBin 100’üncü yıl etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 17:57

Millî Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla planlanan etkinliklerin detaylarını paylaştı. 81 il ve yurt dışı temsilciliklerinde, cumhuriyet kazanımlarının gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen etkinlikler arasında, yarışmalar, sempozyumlar, çalıştaylar, sanatsal ve kültürel faaliyetler bulunuyor.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla ağustos ayında illere gönderilen genelgeyle hazırlıkları başlatılan Cumhuriyet’in 100’üncü yıl etkinlikleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele kahramanlarıyla birlikte vatan sevgisini konu alacak şekilde planlandı. Kutlamalar kapsamında, tören ve etkinlik programlarının hazırlanıp uygulanması için il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve yurt dışı temsilciliklerinde komisyonlar oluşturuldu.

ANITKABİR’DE 7 BİN ÖĞRENCİ
Buna göre Ankara’da Cumhuriyet’in 100’üncü yaşına özel tüm yıla yayılan 715 etkinlik planlandı. 29 Ekim günü 7 bine yakın öğrenci, Anıtkabir Çelenk Sunma Töreni’nde bayraklarıyla beraber yerlerini alacak. Cumhuriyetin 100. yılı anısına “100 kişilik bayrak grubu” özel kıyafetleriyle Anıtkabir törenlerine ve korteje katılacak. Kortejde 300 öğrenci, 50 öğretmen ve 100 kişilik bayrak grubu görev alacak. 30 Ekim saat 13.00’te MEB Şura Salonu’nda Mehmet Emin Resulzade Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “100 Yıllık Yolculuk” adlı müzikal sahnelenecek ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilecek. Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında hazırlanan tanıtım filmi, sosyal medya hesaplarında yayınlanacak. Bu kapsamda, Mamak Musiki Muallim Mektebinde 29 Ekim Pazar günü saat 19.30’da öğrencilerin sahne alacağı “Yüzyılın Nameleri” isimli konser düzenlenecek. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Tekin, 29 Ekim Pazar günü bir grup öğrenciyle birlikte ilk meclis binasını ziyaret edecek.
Ayrıca, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 29 Ekim günü Samsun İlkadım BİLSEM’de Türkiye Yüzyılı konseri düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!