MEB’den 30 milyon yardımcı kaynak

Güncelleme Tarihi:

MEB’den 30 milyon yardımcı kaynak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2023 15:18

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ortaokul 8’inci sınıf ile lise kademesindeki tüm öğrencilere yaklaşık 30 milyon yardımcı kaynak ulaştırıldı.

Haberin Devamı

Bu yılın ikinci döneminde basımı tamamlanan yardımcı kaynak kitaplar ortaokul 8’inci sınıf ile lise 9, 10, 11 ve 12’nci sınıf öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtıldı. MEB, 12’nci sınıfta öğrenim gören öğrenciler için 3 kitaplık Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 kitaplık Alan Yeterlilik Testleri (AYT), 3 kitaplık Yabancı Dil Testi (YDT) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yeterlilik Testleri hazırladı. Bunun yanı sıra tüm lise öğrencileri için 16 kitaptan oluşan ‘Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testleri’, 8’inci sınıflar içinse toplam 36 çeşit kitaptan oluşan yardımcı kaynaklar ikinci dönemin başından bu yana öğrencilerin sıralarında yer aldı. Yardımcı kaynakların öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda özenle hazırlandığını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları söyledi:

Haberin Devamı

AFET BÖLGESİNDEKİLERE ÖNCELİK
“Öğrencilerimizin en iyi şekilde sınava hazırlanmalarını sağlamaya önem veriyoruz. 81 ilde LGS ve YKS'ye hazırlanan gençlerimize yönelik destekleme ve yetiştirme kurslarımız devam ediyor. Deprem bölgesinde de okullarda yüz yüze eğitim öğretim başlamadan LGS ve YKS sınavına girecek olan öğrencilerimize çadırlarda, konteynerlerde, prefabrik okullarda, gerekirse sağlam binalarda her türlü desteği verdik. 3 bin 205 noktada halen destek sağlamaya devam ediyoruz. Yardımcı kaynakların dağıtımında da afet bölgesindeki çocuklarımıza öncelik verdik.

YARDIMCI KAYNAK SAYISI 190 MİLYONA ULAŞTI
Bu eğitim öğretim yılının birinci döneminde tüm kademelerdeki öğrencilerimize 160 milyon yardımcı kaynak göndermiştik. Evlatlarımızın ihtiyaçlarını dikkate alarak hem derslerine yardımcı olmak hem de YKS ve LGS'ye hazırlık süreçlerine destek olmak üzere ortaokul 8’inci sınıf ve lise kademesindeki tüm öğrencilerimize ikinci dönemin başlangıcından bu yana yaklaşık 30 milyon yardımcı kaynak daha ücretsiz olarak iletildi. Böylelikle eğitim öğretim yılının başından bu yana tüm öğrencilerimize ulaştırılan yardımcı kaynak sayısı 190 milyona ulaştı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!