MEB yaraları sarmak için seferber

Güncelleme Tarihi:

MEB yaraları sarmak için seferber
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2023 10:52

Millî Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde arama kurtarma faaliyetlerinden barınmaya, sıcak yemek imkânından psikososyal destek hizmetlerine kadar birçok alanda depremin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada 35 bin gönüllü öğretmenin destek organizasyonlarında görev yaptığını kaydetti ve afetzedeler için yapılanları detaylarıyla anlattı:

MEB AKUB SAHADA
“Bakanlığımızın arama kurtarma birimi olan MEB AKUB ekibini oluşturan 4 bin 526 öğretmen, bölgedeki enkazlarda arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. Ayrıca 149 okul sağlığı hemşiresi de arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Bugün itibarıyla bölgede 2 bin 216 MEB AKUB personeli bu çalışmalara destek vermeye devam ediyor.

GÜNLÜK 2 MİLYON SICAK YEMEK
Depremin hemen ardından bölgeye çevre illerden 1 milyon sıcak yemek gönderildi. Sonraki günlerde ise meslek liselerinde, öğretmenevlerinde, uygulama otellerinde ve seyyar mutfaklarımızda günlük olarak hazırlanan yaklaşık 2 milyon sıcak yemeği her gün 10 ilimizdeki vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Şu ana kadar toplam 27 milyon 951 bin sıcak yemeği vatandaşlarımıza ulaştırmış bulunuyoruz. Deprem bölgesindeki 10 ilimizde 97 seyyar mutfağımız ile 7 mobil fırınımız vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Meslek liselerinde altı ay önce kurulan ekmek fabrikalarında her gün 1 milyon 800 bin ekmek üretiliyor.

Haberin Devamı

MESLEK LİSELERİ DEPREMZEDELER İÇİN ÜRETİYOR
Öte yandan meslek liseleri, halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerimiz, ilk etapta 1000 adet çadır üretimine başladı ve 720 adet çadırın teslimi gerçekleştirildi. Yine buralarda 76 bin 241 uyku tulumu, 115 bin battaniye üretildi. Ayrıca meslek liselerimizde 28 bin 804 soba üretilerek depremzede vatandaşlarımıza dağıtımı yapıldı. 632 adet yatak, 18 bin adet panço, atkı ve bere vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere bölgeye sevk edildi.

PSİKOSOSYAL DESTEK EKİBİ SAHADA
Depremden etkilenen 10 ildeki tüm çadır bölgeleri ve toplanma yerlerinde çocuklar için psikososyal destek, oyun ve etkinlik çadırları kuruyoruz. Şu ana kadar 391 tanesini kurduk ve21 özel eğitim çadırı ile 73 hastane sınıfımızda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çadırlarda okul öncesi öğretmenleri, özel eğitim öğretmenleri ve 4 bin 720 rehber öğretmen/psikolojik danışmanlarımız hizmet vermeye başladı. Psikolojik ilkyardım çalışmalarıyla 294 bin 912 kişiye ulaşıldı.

Haberin Devamı

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE EĞİTİM SETİ
Basımı tamamlanan 7,5 milyon ders kitabı ve 5,5 milyon yardımcı kaynak ile ilk etapta 130 bin kırtasiye setini öğrencilerimize ulaştırmaya başladık. LGS ve YKS’ye hazırlanmak isteyen 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için Destekleme Yetiştirme Kursları açmaya devam ediyoruz.”

HASTANE VE MEHMETÇİK SINIFLARI
Diğer yandan Bakan Özer, 10 ildeki tüm hastanelerde 1 Mart tarihine kadar hastane sınıfları açılacağını belirtti. Millî Savunma Bakanlığı iş birliğiyle çadır kent ve konteyner kent alanlarında ‘Mehmetçik Okulları’nı açtıklarını söyledi. Ayrıca tüm konteyner kentlerde hızla prefabrik okullar açacaklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!