MEB Müsteşarı: O mülakat soruları soru havuzunda yok

Güncelleme Tarihi:

MEB Müsteşarı: O mülakat soruları soru havuzunda yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 10:20

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın ardından bakanlık Müsteşarı Yusuf Tekin de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla öğretmenlere yapılan mülakatları savundu. Müsteşar Tekin, “Speküle edilen soruların hiçbiri bizim soru havuzumuzda yok” dedi.

Haberin Devamı

Öğretmen adaylarına yapılan mülakatlara yönelik eleştiriler devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden art arda açıklamalar geldi. Bakan İsmet Yılmaz, “mülakat yapılmalıdır” dedi ve adaylara yöneltildiği iddia edilen soruların soru havuzunda olmadığını belirtti. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla Bakan Yılmaz’ı destekledi. Müsteşar Tekin şöyle dedi:

“Son günlerde mülakat sınavları hakkında çok haksız ve mesnetsiz eleştiriler yapılıyor. Toplam 1000’e yakın arkadaşımız gecelerini gündüzlerine katarak, kılı kırk yararak sınavları gerçekleştirdi. Ben bütün arkadaşlarıma, öğretmenlerimize ve komisyon üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler, emeklerinin karşılığı ödenemez. Bir üst yönetici olarak şunu tekraren hatırlatmak isterim ki, bu ülkenin en fedakâr ve en vefakâr kitlesi kesinlikle MEB ailesi. Mülakatlara 60 bin kişiye yakın arkadaş katıldı. 1 ay sürdü. Mülakatın doğası gereği bazı arkadaşlar düşük not aldı. Bazı arkadaşlar yüksek not aldı. Spekülatif sorularla komisyonları ve bakanlığı zan altında bırakanlar keşke asıl değerlendirmeye konu olan soruları paylaşsalar. Bir kez hatırlatmakta yarar var: Speküle edilen soruların hiçbiri bizim soru havuzumuzda yok. Kendilerine bu sorular sorulduğunu iddia eden kişiler de dahil her adaya imza karşılığı iki soru zarfı çektirildi. Asıl sınava konu olan sorular bunlar ve değerlendirme bu iki soru üzerinden yapıldı. Hatırlatmak istedim.”  

Haberin Devamı

MEB Müsteşarı: O mülakat soruları soru havuzunda yok

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!