Martı eti yenir mi ya da neden yenmez? Martı eti zararlı mıdır?

Güncelleme Tarihi:

Martı eti yenir mi ya da neden yenmez Martı eti zararlı mıdır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2022 18:03

Doğada bulunan çok sayıda kuş çeşidi vardır. Bu kuşlar arasında eti yenen türler olduğu gibi eti yenmeyen türlerde bulunmaktadır. Eti yenen kuşların birçok kişi tarafından sıklıkla yenildiği görülmektedir. Martı eti yenir mi ya da neden yenmez? Martı eti zararlı mıdır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Birçok kuş cinsinin eti yenilmektedir. Bundan dolayı eti yenilen kuşların isimleri yaygın olarak bilinir. Bazı kuşların ise etinin yenilip yenilmediği çok merak edilmektedir. Özellikle Martı türünün bu konuda çok merak edildiği bilinmektedir. İnsanlar Martı eti yenilir mi yoksa yenilmez mi? sorularını sıklıkla sormaktadırlar.

Martı Nedir?

Martı eti hakkında merak edilenlere geçmeden önce martının ne olduğunu bilmek gerekir. Çevremizde zaman zaman gördüğümüz bu kuş cinsi insanların sevdiği kuş türlerinden birisidir. Özellikle denizler üzerinde gezen bu canlılara insanların simit attıkları çok görülmektedir. Martı, genel olarak ak renkte olan ve martıgiller familyasına ait bir kuş türüdür.

Martı Eti Yenir mi Ya da Neden Yenmez? Martı Eti Zararlı mıdır?

Haberin Devamı

Martılar hakkında merak edilen en önemli konu etlerinin yenilip yenilmediği konusudur. Genel olarak martı etinin yenmediği düşünülür. Çünkü Martılar eti yenmeyen kuşlar olarak bilinirler. Zaten çevremizde Martı eti yiyen birisini görmek neredeyse imkansızdır. Ancak bu konuda kesin olan bazı ifadeler bulunmaktadır. Bu ifadeler mezheplere göre değişiklik göstermektedir. Yani Martı etinin yenildiğine dair ifadelerde bulunmaktadır.

İğrenç olmayan ve leş yemeyen kuşların eti genellikle yenen kuş türleridir. Bunlar arasında Keklik, Sülün, Bıldırcın ve bunlara benzer kuşlar yer almaktadır. İğrenç olan ve leşle beslenen hayvanların eti ise yenmez. Ayrıca avını pençesiyle yakalayan kuşlarda yenmez diye bilinmektedir. Bundan dolayı Martı eti hakkında birçok kişinin merak etmesi oldukça normaldir.

Hanefilerde Martı Eti Hakkındaki Bilgiler

Hanefi Mezhebine baktığımız zaman Martı kuşunun eti yenmez. Bu kuş türü Hanefilere göre eti yenmeyen kuş türleri arasında yer almaktadır. Bunun nedeni ise Martı etinin yenmesini haram olarak görmekten gelmektedir.

Şafilerde Martı Eti Hakkındaki Bilgiler

Şafi Mezhebine baktığımızda ise Martı ve benzeri kuş türlerinin deniz kuşu olduğu söylenmektedir. Bundan dolayı Martı etinin yenen kuş türleri arasında yer aldığı söylenir. Bu mezhebe göre Martı eti yemek helaldir ve bir sakıncası yoktur.

Haberin Devamı

Görüldüğü üzere Martı eti hakkında farklı görüşler vardır. Bundan dolayı et türünden bir şeyler yerken yediğinizin ne olduğunu bilerek güvenilir yerlerden yemek yemelisiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!