Malezya Kralı’na ‘Fahri Doktora Diploması’ verildi

Güncelleme Tarihi:

Malezya Kralı’na ‘Fahri Doktora Diploması’ verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 18:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak ülkemizde bulunan Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah’a Marmara Üniversitesi tarafından ‘Fahri Doktora Diploması’ verildi. Törende konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Amacımız önümüzdeki dönemde Türkiye ve Malezya arasındaki akademik bağları geliştirmek ve güçlendirmek” dedi

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Maltepe Yerleşkesi’nde düzenlenen takdim törenine Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt katıldı. Malezya Kralı’na Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında ‘Fahri Doktora Diploması’ verildi.

AMACIMIZ AKADEMİK BAĞLARIN GÜÇLENMESİ
Özvar, yükseköğrenim için dünyanın her köşesinden Türkiye’ye gelen öğrencilerin ağırlandığına dikkat çekerek “Yükseköğrenimimizdeki bu çeşitlilik öğrencilerimizin kültürel altyapısını da destekliyor. Amacımız önümüzdeki dönemde Türkiye ve Malezya arasındaki akademik bağları da geliştirmek ve güçlendirmektir” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah’a verilen unvanın Türkiye ile Malezya arasında köklü, derin ve çok boyutlu ilişkilere, yeni boyutlar kazandırmasını temenni ederek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

İŞ BİRLİKLERİNİ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE DESTEKLİYORUZ
“Çok kültürlü yapısı, ekonomik dinamizmi, siyasi istikrarı ve dünyaya açık perspektifiyle Malezya, ciddi bir iş birliği potansiyeli barındırıyor. Türkiye ve Malezya arasında bu kuvveti, muhabbeti ve dayanışmayı azami düzeyde tesis etmek için eğitim ve özellikle yükseköğretim önemli fırsatlar sunuyor.  Malezya'nın son otuz yılda eğitim öğretim alanında attığı adımları takdirle takip ediyoruz. Ülkenin ekonomik başarısının ve sosyal barışın arka planında bu eğitim altyapısının olduğu da bir gerçek. Bu doğrultuda üniversitelerimizin Malezya'daki yükseköğretim kurumlarıyla iş birliklerini en güçlü şekilde destekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!