Mahdum ne demek, ne anlama gelir? Mahdume kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Mahdum ne demek, ne anlama gelir Mahdume kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2022 17:31

Eski dönem kelimelerden biri olması ile beraber Mahdum sözcüğü Türkçede yer alır. Ancak taşıdığı anlam üzerinden günlük yaşamda ve kullanılan bir kelime olmadığını ifade etmek mümkündür. Peki, mahdum ne demek, ne anlama gelir? Mahdume kelimesinin TDK sözlük anlamı üzerine merak edilen genel bilgileri derledik.

Haberin Devamı

Mahdum sözcüğü Arapça kökenli bir kelime olması ile beraber, Türkçede yer alan bir kelimedir. Özellikle birçok farklı yazılı kaynak ve eserde karşı karşıya kalınan bir kelime olduğunu anlatmak mümkündür. Bu sebepten dolayı merak edilen ve internetten anlamı araştırılan sözcükler içerisinde bulunuyor.

 Mahdum Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Genel anlamı itibariyle Mahdum sözcüğü özellikle Arapçada yaygın biçimde kullanılır. Fakat Türkçede daha çok bazı kaynaklarda ve eserlerde karşılaşılan bir kelime olarak öne çıkar.

 - Erkek evlat

 - Oğul

 Türkçede daha çok anlamlı bu kelimeleri üzerinden mahdum sözcüğü kullanılır. O yüzden günlük hayatın sözcükleri arasında yer almadığını ifade etmek gerekir.

 Mahdume Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Mahdum kelimesi ile beraber aynı zamanda Arapça üzerinden mahdume sözcüğü ile ön plana çıkıyor. Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit öne çıkan anlamı ile merak edilen kelimeler içerisinde yer almaktadır. Aynı şekilde mahdum kelimesine karşılık ve zıt anlamlı olarak değerlendirilir. Bu doğrultuda taşıdığı anlam ise;

 - Kız evlat

Haberin Devamı

 Yukarıda verilen anlam ile beraber kullanılır. Arapçada hem mahdum hem de mahdume kız ve erkek çocukları için öne çıkar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!