ÖSYM LYS tercihleri sonuç sorgulama! LYS tercih sonuçları bugün açıklanacak mı? ÖSYM tarih verdi mi?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM LYS tercihleri sonuç sorgulama LYS tercih sonuçları bugün açıklanacak mı ÖSYM tarih verdi mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 11:54

ÖSYM LYS tercih sonuçları sorgulama sayfası yüz binlerce öğrencinin akınına uğramaya devam ediyor. Milyonlarca öğrenci 26 Temmuz tarihinde LYS tercih işlemlerini tamamlamış ve ardından LYS tercih sonuçlarını beklemeye başlamıştı. LYS tercih sonuçlarının hala açıklanmamasının ardından öğrencilerin büyük isyanı sosyal medyada çığ gibi büyüdü. Geçtiğimiz yıl bu tarihlerde açıklanan LYS tercih sonuçlarının, bu yıl da bu tarihlere yakın açıklanabileceği düşünülmeye başlandı. Peki, LYS tercih sonuçları bugün açıklanacak mı? ÖSYM tarih verdi mi?

Haberin Devamı

LYS tercih sonuçları güzel bir üniversite okuma hayali kuran binlerce öğrenci tarafından büyük bir heyecanla beklenmeye devam ediyor. LYS tercih sonuçları hakkında en net veri geçtiğimiz yıl hemen hemen aynı dönemlerde yapılan sınavların olması. Geçen sene LYS tercih sonuçları 10 Ağustos'ta açıklanmıştı. Bu yılda gözler bu tarihe yakın bir zamanda açıklamanın gerçekleşmesi yönünde oluyor. Fakat hala açıklanmayan LYS tercih sonuçları öğrenciler sosyal medyada tepkilerini arttırmaya devam ediyor. Peki, 2017 LYS tercih sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak?

LYS tercih sonuçları hakkında en net veri geçtiğimiz yıl hemen hemen aynı dönemlerde yapılan sınavların olması. Geçen sene LYS tercih sonuçları 10 Ağustos'ta açıklanmıştı. Bu yılda gözler bu tarihe yakın bir zamanda açıklamanın gerçekleşmesi yönünde oluyor. 

Haberin Devamı

ÖSYM'nin resmi sitesinde bugün ÖABT sonuçlarının açıklanacağı belirtildi. Takvime bakıldığında ise LYS tercih sonuçları hakkında bir açıklamaya yer verilmiyor.

LYS TERCİH SONUÇLARI, SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

LYS tercih sonuçlarıyla ilgili beklentilerini sosyal medya üzerinden değerlendiren adaylar, attıkları tweetlerle gündeme damgasını vurdu. İşte, sosyal medyayı sallayan LYS tercih sonuçları tweetlerinden bazıları;

ahmetcaglarsmmm‏ @ahmetcaglarsmmm 
#LYSTercihleriAcıklansın mubarek cuma günü açıklasınlar hayırlı olur

King'in Queen'i 👑‏ @king_queeni 
#lystercihleriaçıklansın rüyamaa girdin yaa

🗝‏ @contactforeign 
2018 YGS tarihleri bile belliyken tercih sonuç tarihi halen belirsiz. #LYSTercihleriAçıklansın #ösym

Sezen Yilmaz‏ @SezenYilmaz
#LYSTercihleriAçıklansın #ösym bugun kpss sonuclari aciklanacak bosuna beklemeyin

BüşraG‏ @busragurbuzz 
18 yaşındayım kaç gündür açıkla diye bekliyorum ulan çok saçma açıkla artık uyuyamıyorum uykularım kaçıyo #LYSTercihleriAçıklansın

Eser.‏ @CesurCsrsvsc 
Açıklamayacaksan da bari tarih söyle boş yere beklemeyelim #LYSTercihleriAçıklansın

*Sercan Dağ Tamam güldük eğlendik artık açıklayabilirsin. Tşklr. #LYSTercihleriAçıklansın
*yeş‏ Ösym sitesinin başında çaresiz bekliyorum, bekliyorum ama, açıklanmayacak biliyorum #LYSTercihleriAçıklansın
*Hüseyin Gürarslan Ne açıklama var ne bişey #ösym 'yı beklemekten çiğerımız soldu be!!
*Buse‏ #lystercihleriaçıklansın eğer bekledikçe puanlar yüksekliyorsa bekleriz sıkıntı yok
*Ceren‏ #LYSTercihleriAçıklansın #ÖSYM Yeter artık açıklayın. İnst, Snap, Face, wp ve adını hatırlamayıp üye olduğum tüm sitelere üni. adı yazacağm
*Seda Havalı‏ En son ilk tercihimde ki okulu arayıp ben size yerleştim mi diycem başka çaresi yok #ösym #LYSTercihleriAçıklansın
*Zuhal Yağmur ÇELİK #LYSTercihleriAçıklansın mı? Tabiki de Hayır. Çünkü babamın kalp krizi geçirmesine engel olmam lazım
*Memo KRHN (HOPE!!!)‏ Seni Beklediğim Kadar onu Bekleseydim Şuan Evliydik #ösym
*Sultan‏ Tercihleri açıklamıyorsun bari ne zaman açıklayacağını açıkla#ösym
*Turgut‏ #LYSTercihleriAçıklansın artık. Arkadaşm sevgilisiyle farklı illere düşürse ayrılacaklar şuan ilişkiyi askıya aldılar.İnsanları bekletmeyinBatuhan Dumanlı‏ *#LYSTercihleriAçıklansın gün verir msn pls. tşk.
*Sema Nur AKÇİÇEK Oralarda bizim bir tercih listesi olacaktı bro . Bir el atın. #LYSTercihleriAçıklansın
*Creepin #LYSTercihleriAçıklansın yazdığım yerdeki üniversitelere tek tek gidip beni aldınız mı diye sorsaydım bundan daha kısa sürerdi

Haberin Devamı

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 10 Ağustos Çarşamba günü öğrencilerin erişimine açılan LYS yerleştirme sonuçları, 29 Temmuz ve 03 Ağustos tarihleri arasında alınan tercihlerin ardından açıklanmıştı. Bu yıl 18-26 Temmuz tarihlerinde alınan tercihlerin ardından yerleştirme sonuçlarının kayıtlardan bir hafta önce, yani 7 Ağustos Pazartesi günü öğrencilerin erişimine açılması beklenmektedir.

ÖSYM tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belirtilmedi. Fakat tercih sonuçlarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihinde yapılacak. Buna göre tercih sonuçlarının bir hafta öncesinden açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!