LYS sonuçlarının açıklanacağı saat belli mi? ÖSYM takvimine göre LYS sonucu...

Güncelleme Tarihi:

LYS sonuçlarının açıklanacağı saat belli mi ÖSYM takvimine göre LYS sonucu...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 12:17

LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı soruları yerini saat araştırmalarına bıraktı. Bu yılın sınav takvimine göre sonuçların 11 Temmuz'da açıklanacağı bilgisini veren ÖSYM, resmi sayfası üzerinden yaptığı duyuruyla LYS sonuçlarının bugün açıklanacağını bir kez daha hatırlattı. Üniversite adayları net saat umuduyla sık sık ÖSYM'nin resmi sayfasını ziyaret ediyor. Peki LYS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Haberin Devamı

LYS sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak sorusuna cevap arayan milyonlarca vatandaş, ÖSYM üzerinden gelecek duyuruya kilitlendi. Milyonlarca gencin üniversite kariyerinin belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak olan LYS sonuçları, ÖSYM üzerinden gün içerisinde açıklanacak. Peki, ÖSYM LYS sonuçlarını ne zaman saat kaçta açıklayacak. İşte, adayların merakla araştırdığı konuyla ilgili detaylı bilgiler

ÖSYM sınavların ardından LYS sonuçlarının 11 Temmuz'da açıklanacağını duyurmuş ve sınava giren adaylar için meraklı bekleyiş başlamıştı. Şimdi gözler ÖSYM'den gelecek sonuç açıklamasına çevrildi. Şimdi LYS sonuçlarının saat kaçta açıklanacağını merak edilirken, konu hakkında net bir duyuru yapılmadı. Geçtiğimiz yıl yapılan sonuç açıklaması saat 17:00'da gerçekleşmişti.

Haberin Devamı

Beş oturumdan oluşan Lisans Yerleştirme Sınavları’nın (LYS) son oturumu olan edebiyat-coğrafya sınavı 18 Haziran Pazar günü gerçekleşti. Tüm oturumların soru kitapçığı ve cevap anahtarı osym.gov.tr üzerinden yayımlandı Tahmini netlerini hesaplayan adaylar, net puanları için LYS sonuçlarına odaklanmıştı. Adaylar, puanları ve sıralamaları doğrultusunda üniversite tercihlerini yapabilecek.

Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 832 bin 994 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. ÖSYM sınav takvimine göre 10-11 ve 17-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen LYS sonuçları 11 Temmuz'da ÖSYM'nin sitesinde açıklanacak. Geçtiğimiz yıl 17.00'da açıklanan sonuçların, bu yıl saat kaç itibariyle açıklanacağı bilinmiyor.

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite tercihleri, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar, 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişecekler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

Haberin Devamı

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

LYS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

2017-YGS’de ilgili puan türünde 150 ve üzeri puan alanlar ön lisans programlarını, 2017-YGS/LYS'lerde ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilecekler.
Adaylar tercihlerini yazmaları için bu kılavuzdaki boş tercih Listesinden yararlanabilirler.

Üzerinde çalışma yapılan liste ÖSYM’ye kesinlikle posta ile gönderilmemeli veya elden teslim etmek için girişimde bulunulmamalıdır. Böyle bir liste ÖSYM’de hiçbir şekilde işleme konulmayacak.

Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerli olacak. Tercihler, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacak.

Adaylar, tercihlerini internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklar. Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.).

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!