Liselilerden ‘e-Kan’ uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Liselilerden ‘e-Kan’ uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 16:51

Kana ihtiyacı olan hasta ile kan bağışçısı olmak isteyenlerin buluşmasında yaşanan uzun ve zorlu sürece lise öğrencileri çözüm üretti. e-Kan adı verilen aplikasyon, datasında kayıtlı olan gönüllü kan bağışçısı ile yakın çevredeki donörleri eşleştiriyor.

Haberin Devamı

Lise öğrencileri kan ihtiyacı olan hastalara destekte bulunmak için yeni bir uygulama geliştirdi. SEV Amerikan Koleji (SAC) öğrencileri, hastaların ihtiyaç duydukları kana ulaşma sürecini kolaylaştırmak için E-Kan adını verdikleri aplikasyon geliştirdi. SAC öğrencilerinin geliştirdiği ve iki ödül alan sistem, datasında kayıtlı olan gönüllü ile yakın çevredeki donörleri buluşturuyor. Öğretmenleri Gözde Gırgırlar ve Salih Demir rehberliğinde, SAC Girişimcilik Kulübü öğrencilerinin, SAC X-Zone İnovasyon Merkezi’nde yaptığı çalışma sonucu geliştirilen aplikasyon ‘Türkiye Liseler Arası Yılın Öğrenci Şirketi Çalışması Türkiye Finalleri’nde ‘Yılın En İyi İnovatif Şirketi’ kategorisinde Türkiye birinciliği özel ödülü ve ‘Yılın En İyi Şirketi’ kategorisinde Türkiye ikinciliği ödülünü elde etti.

Haberin Devamı

e-E-Kan uygulaması iki farklı sistem üzerinden çalışıyor. Birinci sistemde, acil kana ihtiyacı olan hastayı, en hızlı ve en güvenilir yolla uygun donörle buluşturuyor.  Aplikasyonun ikinci sisteminde ise, toplumda kan verme bilincinin oluşturulması hedefleniyor. Bu hedefle sistem gönüllülere, düzenli periyotlar dahilinde, “Haydi kan verme zamanın geldi” veya “Vereceğin kanla bir insanın hayatını kurtaracaksın” gibi mesajlar gönderiyor. Bu sayede donör, kendisine en yakın Kızılay Kan Bağış Merkezi’ne giderek kan bağışı yapabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!