Liselilerden bilim ve deney videoları

Güncelleme Tarihi:

Liselilerden bilim ve deney videoları
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2020 13:59

Koronavirüs salgını nedeniyle okullar kapandı. Öğrenciler eğitimlerine evden devam ediyor. Bir grup lise öğrencisi; minik kardeşleri için bardak, kavanoz, pamuk gibi kolayca bulunabilecek malzemelerle, ailecek yapılabilecek deney videoları çekip YouTube üzerinden paylaşıyor. Ayrıca üç haftalık bir eğitim program hazırlayan öğrenciler, canlı yayınlarla tüm genç arkadaşlarına ders anlatıyor.

Haberin Devamı

İzmir Amerikan Koleji (ACI) FRC Kulübü öğrencileri, ‘bilgi paylaştıkça çoğalır’ diyerek, koronavirüs nedeniyle okula gidemeyip evinde kalan küçük öğrenciler için ‘Aile-Çocuk Bilim Günleri Projesi’ başlattı. Proje kapsamında ACI öğrencileri, küçük arkadaşlarının evde kalırken aynı zamanda eğlenerek öğrenmeye devam etmeleri için deney videoları çekerek, YouTube üzerinden paylaşıyor. Çocuklar hiç dışarı çıkmalarına gerek kalmadan, evde rahatlıkla bulunabilen malzemelerle videoları izleyerek deneyleri yapabiliyor.

LİSELİLERDEN CANLI DERS
Öte yandan öğrencilerin evde geçirdiği bu dönemi yeni şeyler öğrenmek, farklı ilgi alanları edinmek için bir fırsata dönüştürmek isteyen öğrenciler, Türkiye’deki tüm genç arkadaşlarına ‘canlı dersler’ veriyor. FRC ve Programlama Kulübü’ndeki öğrenciler, üç hafta boyunca, Microsoft Teams üzerinden deneyim ve bilgilerini Türkiye’de bu konuyla ilgilenen arkadaşlarıyla paylaşacak. Öğrenciler tarafından canlı yayınlanan eğitimler için her gün farklı bir öğrenci kamera karşısına geçip arkadaşlarına ders anlatıyor. ACI FRC Kulübü tarafından hazırlanan programda; Python ile programlama, Java ile programlama, Unity ile oyun geliştirme, Scratch ile oyun geliştirme, P5 ile Javascript öğrenme, mekanik sistemler eğitimi, solidworks kullanarak endüstriyel tasarım, robotik sistemler gibi konular bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!