Liseliler projelerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Liseliler projelerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2014 13:41

‘TÜBİTAK Ortaöğretim Kurumları Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları’na yönelik projeler sergilendi. TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencilerinin ‘5’nci Bilimsel Projeler Sergisi’, İncek Kampüsü Spor ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

Haberin Devamı

33 çalışmanın sergilendiği açılışta konuşan Lise Müdürü Aydın Ünal, şu bilgileri verdi:
"Öğrencilerin performanslarını en üst seviyeye çıkartacak ortamları ve programları hayata geçirmek her öğretim kurumumun hedefi. Bilim İnsanı Yetiştirme Programı öğrencilerinin çok fazla akademik ve sosyal sorumlulukları var. Gözüken o ki merak duygusu, araştırma yetenekleriyle uzun vadede insanlığa hizmet edecek bu projeler üretildi."

TED Ankara Koleji Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Koordinatörü Metin Genç ise TED Ankara Koleji’nin yarışmaya 16 proje ile katıldığını söyledi. Ankara bölgesinde en fazla çalışma sergilenen okul olma unvanını elinde bulundurduğunu anlatan Genç, proje çalışmasının, ihtiyaç duyulan materyalleri seçmek ve kullanmak için önemli bir eğitimsel faaliyet olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından törende projeleri hazırlayan öğrencilere ve rehber öğretmenlerine sertifika verildi. Biyoloji, fizik, bilgisayar, matematik, coğrafya, kimya ve sosyoloji dalında birbirinden özgün projelerin yer aldığı sergi, iki gün boyunca veliler ve öğrenciler tarafından ziyaret edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!