Liseliler aşure yaptı, görme engelli gençler dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Liseliler aşure yaptı, görme engelli gençler dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2023 11:29

İstanbul’da Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan ‘Moda Lezzet Atölyesi’ öğrencileri, muharrem ayının son gününde aşure yaptı. Yapılan aşureler ise Engelli Gençlik Platformu’nun görme engelli üyeleri tarafından vatandaşa dağıtıldı.

Haberin Devamı

Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde geçtiğimiz yıl hizmete açılan Moda Lezzet Atölyesi, muharrem ayının son gününde görme engelli gençlerle iş birliği yaptı. Öğrencilerin hem garson hem de aşçı olduğu Moda Lezzet Atölyesi’nde yapılan 500 kişilik aşure, Engelli Gençlik Platformu üyelerinden oluşan görme engelli gençlerle birlikte ücretsiz olarak dağıtıldı. Kadıköy Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Aslan’ın da katıldığı ve renkli görüntülerin yaşandığı aşure dağıtımına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Dağıtımın başlamasının ardından kısa süre içinde aşurelerin tükendiğini dile getiren Okul Müdürü Mehmet Taşçı, şunları söyledi:

ENGELLERİ AŞABİLECEKLERİNİ GÖSTERMEK İSTEDİK
“Muharrem ayının son günü olması nedeniyle Engelli Gençler Platformu ile el ele vererek vatandaşa aşure dağıttık. Moda Caddesi’nde bulunan okulumuzun önünde yaptığımız etkinlikle halkımızı birlik ve beraberliğe teşvik etmek istedik. Ayrıca bu çalışmayla engelli gençlerle bir araya gelerek onların hayatta her engeli aşabileceğini bir kez daha göstermek istedik.”

Haberin Devamı

Liseliler aşure yaptı, görme engelli gençler dağıttı

İSTEYEN DEĞİL VEREN EL OLMAK İSTİYORUZ
Engelli Gençler Platformu Başkanı Yunus Emre Polat da etkinlikte aşure dağıtımına destek verdi. Geçtiğimiz yıllarda da platform olarak aşure dağıttıklarını belirten Polat, “Bu etkinlikle engelliler olarak bize imkân verildiğinde neler yapabildiğimizi göstermek istedik. Öte yandan biz engelliler, isteyen değil veren el olmak istiyoruz. Bu çalışmada özellikle öğrencilerle bir arada olmak istedik. Çünkü farklılıklarımızın birer zenginlik olduğunu düşünüyoruz. Tıpkı birbirinden farklı malzemelerin bir araya gelmesiyle güzel bir lezzeti açığa çıkan aşure gibi” diye konuştu.

Liseliler aşure yaptı, görme engelli gençler dağıttı

Haberin Devamı

‘İKİNCİ KÂSEYİ İSTEDİLER’
Sabahın erken saatlerinden itibaren kaynamaya başlayan aşure kazanının başında ise Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri 10’uncu sınıf öğrencisi aynı zamanda Moda Lezzet Atölyesi Aşçısı Elif Yayci vardı. Okulun Usta Öğreticisi Emel Güler’in eşliğinde hayatında ilk defa aşure yaptığını söyleyen Yayci, olumlu tepkiler aldığını belirterek, “İlk olarak 250 kişilik aşure yaptıktan sonra ikinci etapta bir 250 kişilik daha yaptık. Sabah saatlerinde 100 kâsenin dağıtımı tamamlandı. Gün içinde de kalan 400 kâse aşureyi bölge halkına servis ettik. İlk kez aşure yapmama rağmen tadına bakanlar ikinci kâseyi de istediler. Lezzetin en önemli koşulu işin içine sevgi katmak” dedi.

Haberin Devamı

Liseliler aşure yaptı, görme engelli gençler dağıttı

‘FARKINDALIK YARATMAK İSTİYORUZ’
Gün boyunca aşure dağıtımında yer alan görme engelli Gökhan Terletme, benzer etkinliklerde yer almaktan mutlu olduğunu söyledi. Öte yandan bu şekilde gelenek ve göreneklerin yaşatılmasının da çok doğru bulduğunu dile getirdi. Platformun bir diğer görme engelli üyesi Utku Selvi ise, toplumla bir arada olmanın kendisine çok iyi geldiğini belirterek, böyle özel günlerde engelli ve engelsiz herkesin bir arada olduğu etkinliklerin içinde yer alarak toplumda farkındalık yaratmak istediklerini vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!