Lise öğrencisinden yerli oyun konsolu

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencisinden yerli oyun konsolu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2019 13:16

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 15 yaşındaki lise öğrencisi Çağatay Demirci, hayali olan oyun konsolunu hurda otomobil direksiyonu ve bilgisayar parçalarından yaptı. Demirci ayrıca oynadığı yarış oyunu için yazılım geliştirip oyun konsolunu oyuna entegre etti.

Haberin Devamı

Lise 1’inci sınıf öğrencisi Çağatay Demirci, hep hayali olan oyun konsolunu yapmaya karar verip işe koyuldu. Hurda bir otomobilden söktüğü direksiyonu bilgisayar kutusuna bağlayan Demirci, lazerli fareyi de (mouse) hareket algılayıcıya dönüştürüp direksiyonun dönme hareketlerini kontrol etti. Ardından ahşap ve metalden gaz pedalı firen debriyaj yapıp bu sistemi de klavyeye bağladı. Demirci yaptığı bu sistemi, bir yazılım geliştirerek oynadığı yarış oyununun içine entegre edip tanıtmayı başardı.

Bunun çocukluk hayali olduğunu söyleyen Çağatay Demirci, “Hep bir oyun konsolum olsun isterdim. Sonunda düşündüm neden ben yapmayayım dedim ve oyun konsolunu kendim yaptım. Direksiyon hurda araçtan, diğer parçaları da kullanmadığımız bilgisayardan söktüm. Bu şekilde sistemi de yazılımla oyuna tanıttım. Gayet güzel çalışıyor.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra geri dönüşümlü pillerden cep telefonları ve tabletler için powerbank de yaptım. Powerbankımın bir cep telefonunu sekiz defa şarj edebilme özelliği var. Piyasadaki en kaliteli powerbanklar beş kez şarj ediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!