LGS'de bunlara dikkat edin

Güncelleme Tarihi:

LGSde bunlara dikkat edin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2022 17:01

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava artık saatler kaldı. Adaylar 5 Haziran Pazar günü sabah 9.30’dan itibaren kendilerine yöneltilen soruları yanıtlamaya başlayacak ve toplam 2 saat 35 dakika boyunca sınavdan en iyi sonucu alabilmek için ter dökecek.

Haberin Devamı

Uzmanlar sınav anında nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda son uyarılarını şöyle sıralıyor:

* Sınav başlamadan tuvalet ihtiyacınızı giderin. Sınav sırasında tuvalet ihtiyacınızın olması durumunda salon görevlisi eşliğinde tuvalete gitme hakkınız olduğunu bilin.

* Fotoğrafınızın bulunduğu cevap kağıdınızdaki fotoğrafın, TC kimlik numaranızın ve adınızın, soyadınızın doğru olup olmadığını kontrol edin.

* Cevap kağıdınıza kitapçık türünü işaretleyin.

* Size verilen cevap kağıdında ve soru kitapçığında her hangi bin sorun varsa değiştirilmesini isteyin.

* Cevapları kurşun kalemle işaretlemeniz gerektiğini unutmayın.

* Cevap kağıdınıza cevaplar dışında hiçbir yazı veya işaret yapmayın. (Optik okuyucu okuyamazsa sınavınız geçersiz sayılır)

* Soruyu doğru çözmenin ön koşulu doğru okuyup doğru anladığından emin olmaktır. Sınav süreleri yeterince uzun olduğundan çözüme başlamadan her soruyu iki defa dikkatle okuyun.

Haberin Devamı

* Sürenizi sonuna kadar kullanın.

* Sınavı bitirdiğinizde boş bıraktığınız soruları cevap kağıdından bulup tekrar çözmeye çalışın. Çok emin olmadıkça daha önce verdiğiniz cevabı değiştirmeyin. Özellikle Türkçe ve TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerinde yüzde 90 ilk verilen cevabın doğru olduğu belirlendi.

* Cevap kağıdınızdaki imza bölümüne kendi el yazınızla isminizi yazın. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!