KPSS (ÖABT) sınavı ertelendi mi? ÖSYM'den Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

KPSS (ÖABT) sınavı ertelendi mi ÖSYMden Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 09:39

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi tarihi ile ilgili soru işaretlerine yanıt ÖSYM'den geldi. Bazı internet sitelerinde dolaşan 'KPSS (ÖABT) sınavı ertelendi' iddialarını yanıtlayan ÖSYM, 'Alan Bilgisi Sınavı belirlenen tarihte gerçekleştirilecek' açıklamasında bulundu. Peki, KPSS (ÖABT) sınavı ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

ÖSYM, 'KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ertelendi mi?' sorularına yanıt verdi. Bazı internet sitelerinde 16 Temmuz'da gerçekleşmesi planlanan ÖABT'nin 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü programı nedeniyle erteleneceği iddia edilmiş, sınava girecekler kafa karışıklığı yaşamıştı. Peki, iddialar doğru mu?İşte ÖSYM'nin açıklaması ve KPSS (ÖABT) 2017 sınavının tarihi!

 2017 KPSS ÖABT başvuruları 13-27 Mart 2017 tarihinde yapılmış ve 2017 KPSS ÖABT Başvuru Kılavuzu da 13 Mart 2017 tarihinde yayımlanmıştı. Bu yılın takvimine göre Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacak. Ancak bu tarihten hemen önce 15 Temmuz anma töreni düzenlenecek olması nedeniyle tarihin ertelenebileceği iddiaları gündeme geldi. 

Haberin Devamı

ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre KPSS Alan Bilgisi Sınavı belirlenen tarihte gerçekleştirilecek. İnternet üzerinden yayınlan söylentilerin asılsız olduğunu belirleten yetkililer, "Takvimsel değisiklik olması halinde bu bilgiyi resmi duyuru ile bildirirdik. Herhangi bir takvimsel değişiklik soz konusu değildir.." açıklamasında bulundu.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

2017-KPSS ve ÖABT’ye başvuran adaylar için katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

Adaylar girdikleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturuma girmek mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.
Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!