2017 ÖABT sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı - İşte sonuç sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

2017 ÖABT sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı - İşte sonuç sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2017 11:00

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonuçları dün ÖSYM tarafından resmi olarak açıklandı. Yapılan açıklamada 42 bin 479 kişinin sınava girmediği belirtilirken, 11 kişinin sınavının iptal edildiği yapılan duyuruda vatandaşların bilgilendirilmesine sunuldu. Şimdi öğretmen adayları sınav sonucu sorgulama işlemlerini gerçekleştiriyor. Peki ÖABT sonucu nasıl sorgulanıyor. İşte merak edilen detaylar

Haberin Devamı

ÖABT sonuçları, öğretmen adaylarının erişimine açıldı. Hayallerindeki mesleği icra etmek isteyen on binlerce kişinin merakla beklediği KPSS ÖABT sonuçları, öğretmen adaylarının erişimine açıldı. 42 bin 479 kişinin sınava girmediğini açıklayan ÖSYM, 11 kişinin sınavının iptal edildiğini kamuoyu ile paylaştı. İşte, KPSS ÖABT sonuçları hakkında detaylı bilgiler

2017- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017- ÖABT)'nin sonuçları ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebiliyorlar. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Haberin Devamı

ÖABT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM sonuç duyurusunu şu şekilde gerçekleştirdi;

"16 Temmuz 2017 tarihinde Merkezimizce uygulanan Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (2017- ÖABT) cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Türkçe Öğretmenliği Testi Temel Soru Kitapçığındaki 8. ve 44. sorunun iptal edilmesine karar verilmiştir. Sınav sonuçları,  4 Ağustos 2017 tarihinde saat 21:15’den  itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacak olup adaylar, sınav sonuçlarını belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir."

TOPLAM 308 BİN ÖĞRETMEN ADAYI BAŞVURDU

Sınava katılım için başvuruda bulunan aday sayısı ÖSYM kayıtlarına göre 308 bin 125 oldu. Başvurunun ardından 265 bin 646 aday sınava katılım sağlarken, bu adaylardan 11'inin sınavları geçersiz kabul edildi. 

Standart sapması en yüksek olan test 10,2 ile Yabancı Dil (İngilizce) olurken, en düşük olan test ise 5,4 ile Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji oldu.

2017 ÖABT sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı - İşte sonuç sorgulama ekranı

DİĞER STANDART SAPMALAR İÇİN TIKLAYINIZ

SONUCA İTİRAZ NASIL EDİLİR?

Haberin Devamı

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, ÖSYM tarafından sonuçların elektronik ortamda açıklanmasından sonraki ilk 10 gün içerisinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM'ye başvurmalıdır. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde Genel Amaçlı Dilekçe örneği kullanılarak (Her dilekçede sadece bir soruya itiraz yapılabilir.) yapılmalıdır. Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz. Adayların inceleme masrafları karşılığı, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi hesabına gerekli ücreti yatırdıklarını gösteren dekontunu dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir (Sınav ücretleri bu hesaba kesinlikle yatırılmamalıdır.).

Dilekçe ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent/Ankara adresine ulaştırmalıdır. Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak kaydına giriş tarihi esas alınacaktır. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile üzerinde adayın T.C. Kimlik Numarası, adresi, evrak referans numarası vb. bilgiler yazılı olmayan, imzalanmamış ve ekinde banka dekontu bulunmayan dilekçeler kesinlikle işleme alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!