KPSS yapıldı

Güncelleme Tarihi:

KPSS yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 10:19

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan Kamu Personeli Seçme Sınavı Sınavı’nın (KPSS) ilk adımı Genel Yetenek – Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları tamamlandı. Sınav, 23 Temmuz’da 81 ilde ve Lefkoşa’daki 105 sınav merkezinde uygulandı.

Haberin Devamı

Bu yıl 924 bin 168 adayın başvurduğu ve saat 10.15’te başlayan KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür testi, 130 dakika sürdü. Saat 12.25 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde sona eren sınavda adaylar, toplam 120 sorudan sorumlu tutuldu. Saat 14.45’te başlayan ve 527 bin 20 adayın başvurduğu Eğitim Bilimleri testinde ise 80 soru için 100 dakika verildi. 3 bin 576 bina ve 70 bin 123 salonun kullanıldığı sınav için emniyet görevlisi dahil toplam 178 bin 352 kişi görevlendirildiği sınav saat 16.25’te sona erdi.

‘MİHRİBAN’ SORUSU GÜNDEM OLDU
Sınavın Genel Yetenek - Genel Kültür oturumunda yer alan bir soruda şıklardaki Mihriban seçeneği adayların kafasını karıştırdı. Sınavda Mihriban şarkı sözleri şıklar arasında yer aldı. Ancak türküde şiirin tüm sözleri yer almadığı için adaylar cevabı bulmakta zorlandı. Sınav sonrasında bu soru sosyal medyada oldukça konuşuldu.

Haberin Devamı

SONUÇLAR 25 AĞUSTOS’TA
29-30 Temmuz’da ise KPSS A grubu Öğretmenlik Alan Bilgisi birinci ve ikinci oturumları düzenlenecek.  Adaylar sınav sonuçlarını 25 Ağustos’ta T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin  internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

MOTOSİKLETLİ ESNAF YETİŞTİRDİ
KPSS’nin ilk oturumunda kimi adaylar sınava koşarak yetişirken kimileri dakikalar kala sınava giriş hakkını kaybetti. Akdeniz Üniversitesi’nde kapılar kapanmak üzereyken adayların bir kısmı koşarak sınav binasına girdi. Sivas’ta ve Kayseri’de ise sınavı 1 dakikayla kaçıranlar oldu. Gaziantep’te de bir aday sınava 30 saniye kala motosikletli bir esnaf tarafından yetiştirildi. Aday, “Sınava geç kaldığımı gören esnaf yardımcı olmak istedi. Sağ olsun evin oradan buraya motoruyla bıraktı” dedi.

SINAVA YÜRÜYEREK GİTTİLER
Bursa’da kaza yapan kamyonun yolu kapatması sebebiyle Orhangazi-Yalova karayolu trafiğe kapandı. Yolun kapanması üzerine Orhangazi’den KPSS’ye girmek için Yalova’ya giden adaylar da yolda kaldı. Ekipler yolu açmak için seferber olurken, sınava girecek bazı adayların araçlardan inerek Yalova’ya doğru yürüü. Kamyonun yoldan kaldırılması ile yol trafiğe açıldı.

Haberin Devamı

TEMEL SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARLARI YAYIMLANDI
KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı Genel Yetenek – Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarına ait temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarının yüzde 10’u erişime açıldı. Adaylar, sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle ulaşabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!